Caramitru, „Actor al Europei” și Doctor Honoris Causa
https://www.ziarulmetropolis.ro/caramitru-actor-al-europei-si-doctor-honoris-causa/

Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), a primit în Macedonia titlurile de „Actor al Europei” şi Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte Audiovizuale ESRA din Skopje. „Este o mare onoare să devii parte dintr-o mare familie unită prin festivalul de teatru ‘Actor al Europei'”, a declarat Ion Caramitru după primirea acestui titlu.

Un articol de Petre Ivan|8 iulie 2016

În deschiderea ediției a 14-a a Festivalului Internațional Actorul Europei, care s-a desfășurat aseară, în amfiteatrul din Resen, Macedonia, în prezența unei asistențe selecte — artiști, profesori universitari, personalități internaționale — Ion Caramitru a fost distins cu titlul Actor al Europei pentru întreaga carieră artistică.

Festivalul „Actor al Europei” a fost organizat pentru prima oară în 2003, printre laureați aflându-se Roger Miremont — Franța, Bruce Myers din Marea Britanie, Monica Santoro din Italia, Costas Gakidas — Grecia, Zijah Sokolovic din Bosnia și Herțegovina, Milena Zupancic din Slovenia.

133247468

Cu aceeași ocazie, lui Caramitru i s-a conferit și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Arte Audiovizuale ESRA din Skopje.

Ambele distincții i-au fost înmânate lui Ion Caramitru de către scriitorul Jordan Plevnes, în dubla sa calitate de președinte — fondator al Festivalului „Actor al Europei” și de rector al ESRA — prima universitate privată de arte audiovizuale din Macedonia.

Foto: Ion Caramitru – facebook

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?