Caravana Docuart, pe 8 martie la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-docuart-pe-8-martie-la-sibiu/

Caravana Docuart face următoarea oprire sâmbătă, 8 martie, la Sibiu. Iubitorii cinematografiei şi ai documentarelor în special sunt aşteptaţi la Cinema Astra (P-ţa Mică nr. 11). Intrarea este liberă.

Un articol de Liliana Matei|8 martie 2014

Caravana Docuart face următoarea oprire sâmbătă, 8 martie, la Sibiu. Iubitorii cinematografiei și ai documentarelor în special sunt așteptați la Cinema Astra (P-ța Mică nr. 11). Intrarea este liberă.

Se vor proiecta documentare curajoase care merită pe deplin văzute și vor avea loc sesiuni de întrebări și răspunsuri cu oameni frumoși și haioși din culisele filmului, dornici să își împărtășească experiența și crezurile cinematografice.

Programul proiecțiilor din cadrul Caravanei Docuart

14:20 „În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest. / 23 min.

„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la la București Docuart Fest. / 14 min.

„Dupa FEL si CHIP” regia Paula Oneţ, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc. / 22 min.

16:00 „Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş si Dragoş Dulea, câștigator al trofeului Docuart Fest. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde cei doi realizatori. / 13 min.

17:15 „Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document. / 70 min.

19:00 „aici adică… acolo”, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului compe-tiţional, în regia Laurei Căpăţână Juller. Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller. / 75 min

Foto: Docuart

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.