Caravana Filmelor NexT scoate scurtmetrajele la iarbă verde în Piatra Neamț
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-filmelor-next-scoate-scurtmetrajele-la-iarba-verde-in-piatra-neamt/

Caravana Filmelor NexT este pregătită să pornească în aventura ce o va purta prin 10 oraşe din ţară, unde cinefilii au întalnire cu cele mai noi şi premiate scurtmetraje de la Festivalul Internaţional de Film NexT, între 30 iulie şi 23 august.

Un articol de Liliana Matei|26 iulie 2016

 

Caravana ajunge la Piatra Neamț, primul oraș de pe traseul de anul acesta, și oprește la Ștrandul Tineretului, unde spectatorii își pot întinde păturile pe iarbă verde pentru cinema in aer liber. Pentru al treilea an în care Caravana Filmelor NexT se află la Piatra Neamț, timp de două seri, pe 30 și 31 iulie, spectatorii se pot bucura împreună de 11 filmele scurte din cele doua programe: NexT Romanian Shorts și Best of NexT.

Pentru sâmbătă, 30 iulie, Caravana Filmelor NexT a pregătit o seară dedicată filmelor românești: NexT Romanian Shorts – cele mai aplaudate 6 scurtmetraje românești de la ediția din 2016 a festivalului. Pline de fantezie, cu zvâc și cu lipici la public:

Prăjitorul de pâine / Toaster (regia Cristian Pop, România, 2015, 16′)
Lipsit de experiență, un tânăr se lovește mai devreme decât și-ar fi dorit de aspectele dure ale vieții. Drumul către maturitate presupune o alegere greu de făcut. Cine va învinge: prăjitorul de pâine sau bicicleta?

Te mai uiţi şi la om / Second Look, (regia Ana Maria Comănescu, România, 2015, 23′)
Radu şi Mădălina, doi tineri îndrăgostiţi, se duc în vizită la părinţii ei. Pe drum iau un autostopist cu care se împrietenesc.

Vacanţă la ţară / Summer Break (regia Andrei Tănase, România/Germania, 2015, 22′)

Mircea îşi petrece vacanţa de vară împreună cu vărul său Denis, la ţară, la bunici. Fiind obişnuiţi cu viaţa de la oraş, cei doi adolescenţi se plictisesc repede şi decid să facă „crop circles” îan lanul de grâu al vecinului.

Azi nu / Not Today (regia Cristina Iliescu, România, 2014, 14′)

Iulia, Tudor şi fetiţa lor de trei ani, Maria, se întorc din vacanța de iarnă petrecută în Austria. Par a fi o familie fără griji, dar o banală oprire la benzinărie e fatală relaţiei.

Dispozitiv 0068 / 0068 Sniper’s Nest (regia Radu Bărbulescu, România, 2015, 20′)

Un lunetist se instalează într-un apartament de la ultimele etaje pentru a asigura perimetrul pe parcursul summit-ului NATO. Acolo o descoperă pe proprietara apartamentului, o bătrână pe jumătate paralizată, care nu vorbeşte niciodată. Deodată, bătrâna îi spune lunetistului ceva ce le va schimba amândurora viaţa.

Paper Bag (regia Roxana Benţu, România, 2015, 12′)

Dl. B se trezește vesel într-o dimineață, nerăbdător să își înceapă rutina zilnică, dar de îndată ce se întâlnește cu pisica lui dragă, realizează că nu avea să fie o zi obișnuită.
Duminică, 31 iulie, este rezervată pentru Best of NexT, cinci filme premiate și aplaudate la cele 10 ediții NexT, cu povești emoționante despre părinți și copii. De văzut și de revăzut.

Mâine, Bach…/ Tomorrow, Bach…(regia Mihnea Andrei Ciorică, România, 2013, 31’)

Matei se află într-un moment de cumpănă al copilăriei sale. Datorită divorţului părinţilor săi și lipsei de înţelegere si compasiune din partea tuturor celor din jurul lui, Matei se refugiază în muzică.

Junior (regia Julia Ducournau, Franța, 2011, 21’)

Justine, a.k.a. Junior, este o ştrengăriţă cu coşuri şi un umor aparte. Este doar un pic misogină. După ce este diagnosticată cu un virus stomacal, corpul ei trece printr-o metamorfoză bizară…

Leagănul meșterului de sicrie/ The swing of the coffin maker (regia Elmar Imanov, 2012, 30’)

Azerbaidjan. Yagub trăiește împreună cu fiul său adult, Musa, într-o casă mică, într-un loc pustiu. Duc o viaţă solitară. Musa, întârziat mintal și mișcându-se greoi, îl ajută pe tatăl său la muncă.

Aglaée (regia Rudi Rosenberg, Franța, 2010, 19’)

În curtea şcolii, Benoit pierde un pariu cu unul dintre prietenii săi. Drept pedeapsă, trebuie să o invite pe Aglaée, o elevă cu handicap, să iasă împreună cu el.

Excursie/ Excursion (regia Adrian Sitaru, România, 2013, 19’).

După ce află că extratereștrii au aterizat în România, Eugen, de 9 ani, fură o cameră video din magazinul unde tatăl său este angajat ca paznic și începe să își filmeze viața de zi cu zi. Curând, copilul dispare în mod misterios. Când micuțul este găsit, imaginile filmate sunt interpretate în mod greșit de către mass-media.

După Piatra Neamț, traseul continuă la Iași (2 – 3 august, Palas Parc), Vatra Dornei (5 – 6 august, Parcul Municipal), Cluj-Napoca (8 – 9 august, Iulius Parc), Brașov (11 – 12 august, Aleea de sub Tâmpa), Sfântu Gheorghe (13 – 14 august, Parc Elisabeta), Sinaia (15 – 16 august, Parc Dimitrie Ghica), Timișoara (17 – 18 august), Arad (19 – 20 august, Parcul Eminescu), Oradea (22 – 23 august, Parcul Cetății).

Cea de-a treia ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT mai aproape de un public nou, din afara Bucureștiului, în orașe unde filmele de scurtmetraj sunt rareori difuzate, iar opțiunea cinematografelor în aer liber lipsește. Şi în acest an, accesul la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor NexT este gratuit.

Programul complet al caravanei poate fi accesat pe: http://caravananext.ro/
Călătoria Caravanei Filmelor NexT pe pagina de Fb: https://www.facebook.com/caravananext/

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.