„Cartea pisicii”, de Cristian Teodorescu, adună scriitorii “pisicari” la Cărtureşti Verona
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-pisicii-de-cristian-teodorescu-aduna-scriitorii-pisicari-la-carturesti-verona/

Scriitorii proprietari de pisici Nora Iuga, Aurora Liiceanu, Adina Diniţoiu şi Andreea Chebac se întâlnesc marţi, 20 iunie, la ora 18.30, la Cărtureşti Verona pentru lansarea cărţii lui Cristian Teodorescu, “Cartea pisicii”. Intrarea este liberă, iar accesul cu pisici, permis.

Un articol de |14 iunie 2017

Alături de autorii cărţii (scriitorul Cristian Teodorescu și ilustratorul Octavian Mardale), la eveniment vor participa Nora Iuga, care va povesti despre pisica Dracula, care i-a fost alături mai bine de 18 ani, Aurora Liiceanu, care va povesti despre Kaya, pisica sa năstruşnică, greu de scos din casă, Adina Diniţoiu (Literomania.ro), Andreea Chebac (Bookblog.ro, moderatoare), dar şi pisica Ochi.

Cristian Teodorescu s-a născut la Medgidia, în 1954. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-engleză, a Universităţii din Bucureşti. A început să scrie proză de la 14 ani, pentru revista Vînătorul şi pescarul sportiv. A debutat editorial în antologia Desant ’83 (Cartea Românească, 1983).

A primit Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor (1986), Premiul Academiei Romane (1990), Premiul pentru proză scurtă (1997) şi Premiul pentru roman ale Uniunii Scriitorilor (2010), precum şi alte premii ale unor ziare şi reviste. Povestirile sale au fost traduse în Olanda, Franţa, Statele Unite, Muntenegru, Polonia şi Ungaria.

„Cartea pisicii”, de Cristian Teodorescu, este ilustrată de Octavian Mardale şi editată de Polirom.

Foto: „Cartea pisicii„,  Cristian Teodorescu – Polirom

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Romanul „Viață de vânzare” de Yukio Mishima (traducere din japoneză și note de Andreea Sion) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în anul 2018. Cartea este una cult, a apărut în 1968 și face figură aparte în opera lui Mishima (care a ajuns de trei ori aproape de Premiul Nobel). Mishima, provenit dintr-o familie de samurai, și-a făcut seppuku la 45 de ani, în 1970.