Cartile lui 2014: Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-lui-2014-orhan-pamuk-norman-manea-si-julian-barnes/

„Istoria iubirii”, de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie sunt doar câteva dintre cărţile lui 2014 – noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în acest an.

Un articol de Petre Ivan|3 ianuarie 2014

„Istoria iubirii”, de Simon May, cărţi de Orhan Pamuk, Norman Manea şi Julian Barnes, bestselleruri internaţionale, volume de medicină şi despre fotografie sunt doar câteva dintre  cartile lui 2014 – noutăţile editoriale de care cititorii români se vor bucura în acest an.

Editura Polirom mizează pe două colecţii noi în 2014: „Memoria” şi cea de jurnale de călătorie. De asemenea, o serie de autor va fi consacrată celebrei exploratoare a Tibetului Alexandra David-Neel.

În colecţia Biblioteca Polirom va fi finalizată seria dedicată scriitorului Orhan Pamuk, iar accentul va cădea mai ales pe autorii din Orient, Africa şi Islanda, mai puţin traduşi în România.

Editura va continua anul acesta seriile dedicate unor autori ca N. Steinhardt, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Aurora Liiceanu, Andrei Oişteanu.

Nu în ultimul rând, Polirom mizează pe prozatorii autohtoni, care, în fiecare an, au venit cu surprize dintre cele mai neaşteptate.

În 2014, editura Vellant va publica în limba română eseurile despre fotografie ale lui Susan Sontag din „On Photography”, precum şi un nou titlu al renumitului psiholog Oliver James, „Office Politics”.

Cartile lui 2014

Colecţia „Pasărea Măiastră” se va îmbogăţi cu un nou titlu – „Fata babei şi fata moşneagului”, de Ion Creangă.

De asemenea, Alain de Botton va reveni la Vellant cu două noi titluri, „Status Anxiety” şi „How To Think More About Sex”,

Pentru prima parte a anului 2014, editura Nemira le-a pregătit cititorilor un nou volum al celebrului prozator britanic Julian Barnes, intitulat „Niveluri de viaţă”, tradus de Radu Paraschivescu, notează Mediafax.

Editura All pregăteşte pentru anul 2014 „Manualul Harrison”, o carte esenţială pentru orice medic rezident sau specialist.

Foto cu Cartile lui 2014: Orhan Pamuk si Fata babei şi fata moşneagului – wikipedia

25
/02
/19

Editura Humanitas îi așteaptă pe iubitorii de carte marți, 26 februarie, de la ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu“ din Iași, la lansarea volumului "România, te iubesc!" (bestseller Gaudeamus 2018), cu texte de Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu și cuvânt înainte de Cristian Leonte, 

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

11
/02
/19

De peste zece ani, Fundația Calea Victoriei oferă publicului o selecție mereu interesantă de cursuri și ateliere în domeniul artelor și științelor umanise și organizează numeroase evenimente culturale. Echipa Fundației a început anul acesta cu două evenimente având în centru pasiunea pentru muzica clasică și talentul dirijoral, dar și de povestitor, al dirijorului Tiberiu Soare: un concert extraordinar și relansarea a două volume despre muzica clasică.

05
/02
/19

CĂRȚI DE NEOCOLIT Tiparul apare în țara noastră la 1508 dar setea de cunoaștere, de informare a strămoșilor noștri este o realitate confirmată de existența numeroaselor copii ale unui manuscris răspândit în întreaga Europă, cu precădere în Bizanț, și anume ”Alexăndria”.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.