Casa Goldart organizează licitația ,,Sub semnul lui Monet”
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-goldart-organizeaza-licitatia-sub-semnul-lui-monet/

Casa de licitaţii Goldart organizează joi, 28 martie 2013, începând cu ora 19, la Hotel Marshal Garden, o licitaţie cu lucrări de pictură modernă şi contemporană ce stau sub semnul impresionismului.

Un articol de Andrada Văsii|26 martie 2013

Casa de licitații Goldart organizează joi, 28 martie 2013, începând cu ora 19, la Hotel Marshal Garden, o licitație cu lucrări de pictură modernă și contemporană ce stau sub semnul impresionismului.

Lucrarea vedetă a acestei licitații este “Căpiță la Giverny”, de Samuel Mützner. Inspirată de Monet, despre care autorul spune că a reprezentat, pentru el, “deschiderea drumului către lumină și culoare”, pictura lui Mützner poartă amprenta maestrului său, fără a-și pierde, însă, din originalitate. Prin “Căpiță la Giverny”, Mützner demonstrează cu prisosință că a reușit ceea ce și-a propus: să devină un pictor al luminii, un virtuoz în ceea ce privește redarea plenitudinii acesteia.

Licitația va include tablouri semnate de către Theodor Pallady, Nuni Dona, Casilda Miracovici, Paul Verona. Priveliștile, înfățișate prin vederi panoramatice, poartă semnături importante precum Samuel Mützner, Grigore Manea, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Vasile Grigore, Dimitrie Ghiață, C. Piliuță. Vor putea fi admirate și portrete, în lucrări semnate de Dan Hatmanu, Petre A. Bordenache, Ipolit Strâmbu, Ludovic Bassarab, precum și de sculptorii Iosif Fekete și Nică Petre.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

27
/01
/18

Joi, 1 februarie 2018, începând cu ora 19:00, va avea loc o primul eveniment din cadrul expoziției aNORMAL a artistului Gheorghe Rasovszky, deschisă la etajul al treilea al Muzeului Național de Artă Contemporană București în perioada 23 noiembrie 2017 – 1 aprilie 2018.

22
/01
/18

O expoziţie de pictură intitulată „Bucureştiul de azi, Micul Paris de ieri”, cu lucrări semnate de artistul Zoltan Lörencz, va fi vernisată marţi, la ora 18.30, la Teatrul „Constantin Tănase”. Expoziţia este itinerantă şi va fi vernisată în luna martie şi la Paris. La Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti va rămâne deschisă până pe 28 februarie.

16
/01
/18

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, şef al Departamentului Identitate Naţională, Paul Claudiu Cotîrleţ, a declarat luni, la Târgu-Jiu, că la nivel naţional au fost acceptate 2.200 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, pentru care Guvernul a alocat suma de 150 de milioane de lei.

14
/01
/18

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziția “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranței”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internațional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaților și migranților”.

12
/01
/18

Geta Brătescu, marea doamnă a artei conceptuale din România, a primit, în atelierul său de lucru, distincția oferită de Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României. Decorația a fost înmânată pe 10 ianuarie 2018 de consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Centenar, domnul Sergiu Nistor, și de doamna Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român. 

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...