Casa in care a locuit Sergiu Nicolaescu in Timisoara, marcata cu o placa comemorativa, iar o strada ii va purta numele
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-in-care-a-locuit-sergiu-nicolaescu-in-timisoara-marcata-cu-o-placa-comemorativa-iar-o-strada-ii-va-purta-numele/

Imobilul din Timişoara unde a locuit Sergiu Nicolaescu în copilărie şi în adolescenţă va fi marcat de municipalitate cu o placă comemorativă, iar o stradă din oraş îi va purta numele. „Sergiu Nicolaescu a trăit 12 ani în Timişoara, iar pe imobilul de pe strada Paris nr. 19 unde a locuit vom monta o placă […]

Un articol de Andrada Văsii|7 ianuarie 2013

Imobilul din Timişoara unde a locuit Sergiu Nicolaescu în copilărie şi în adolescenţă va fi marcat de municipalitate cu o placă comemorativă, iar o stradă din oraş îi va purta numele.

„Sergiu Nicolaescu a trăit 12 ani în Timişoara, iar pe imobilul de pe strada Paris nr. 19 unde a locuit vom monta o placă comemorativă. Ne vom gândi cărei străzi din oraş îi vom schimba numele şi i-l vom da pe cel al marelui regizor. Credem, însă, că nu este potrivit să-i acordăm titlul de cetăţean de onoare al oraşului post mortem. Acest lucru se cuvine să-l faci în timpul vieţii omului, nu după moarte. Cel puţin, aşa considerăm noi, acum”, a declarat sâmbătă viceprimarul Dan Diaconu.

Sergiu Nicolaescu s-a mutat de la Târgu Jiu la Timişoara, împreună cu familia, când avea 5 ani şi a locuit în acest imobil ultracentral din oraş în care acum se află câteva sedii de firme. Strada Paris este situată în spatele Operei Naţionale şi foarte aproape de Catedrala Mitropolitană.

Sursa: Agerpres

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

20
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Aproape necunoscut marelui public, Constantin Brăiloiu (1893-1958) a avut șansa unei pregătiri excepționale și apoi, după al Doilea Război Mondial, pe cea a activității în străinătate. A rezultat o carieră plină de realizări în care beneficiari sunt deopotrivă specialiștii din România și cei din Europa.

20
/11
/17

Pe 12 noiembrie 2017 la Teatrul Mic din Bucureşti a avut loc premiera ”Anul Dispărut. 200/7” de Peca Ștefan, în regia Anei Mărgineanu. ”Anul Dispărut. 200/7”  face parte, ca ultim spectacol, din trilogia ”Anul dispărut”, alături de ”Anul dispărut. 1989” și ”Anul dispărut. 1996”.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Pe urmele jurnalistei și spioanei americane Marguerite Harrison, pe când bolșevismul începea.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).