Casa lui J.D. Salinger, la vânzare pentru 679.000 de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-lui-j-d-salinger-la-vanzare-pentru-679-000-de-dolari/

O casă în care a locuit romancierul american J.D. Salinger, situată în New Hampshire (SUA), a fost scoasă la vânzare pentru suma de 679.000 de dolari.

Un articol de Liliana Matei|17 august 2014

Celebrul scriitor a cumpărat casa din localitatea Cornish în anul 1953 şi a renunţat la ea după ce s-a despărţit de Claire Douglas, cea care i-a fost soţie între anii 1955 şi 1967, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Salinger a rămas însă în Cornish, unde a şi murit, pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani.

Actualul proprietar al casei, care are un aspect rustic, a cumpărat proprietatea în anii 1980. Terenul i-a aparţinut sculptorului Augustus Saint-Gaudens, iar un descendent de-al acestuia a construit casa în 1939.

În primii ani în care a locuit în Cornish, scriitorul s-a implicat destul de mult în viaţa comunităţii de aici, însă, treptat, Salinger a devenit din ce în ce mai atent în ceea ce priveşte viaţa sa privată, lucru pe care, de altfel, vecinii săi l-au respectat.

După despărţirea de Claire Douglas, cu care Salinger a avut doi copii, Margaret şi Matthew, scriitorul s-a căsătorit, în 1988, cu Colleen O’Neill, o asistentă medicală cu 40 de ani mai tânără decât el.

Scriitorul american a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii, bazată, în parte, pe scrisorile lui personale. El nu deţinea telefon şi nu avea contact cu admiratorii săi.

Pe lângă romanul „De veghe în lanul de secară”, un titlu de referinţă în literatura americană, J.D. Salinger a mai scris, printre altele, „Franny şi Zoey” şi „Nouă povestiri”.

house2

De curând, trei povestiri scrise de J. D. Salinger în anii 1940 au fost publicate pentru prima dată în 70 de ani, în condiţiile în care scriitorul a fost foarte strict în ceea ce priveşte condiţiile în care operele sale pot fi lansate pe piaţă. „The Young Folks”, publicată în 1940, în revista Story, „Go See Eddie”, publicată în 1940, într-un jurnal de facultate, şi „Once a Week Won’t Kill You”, publicată în 1944, în revista Story, au fost lansate anul acesta pe piaţă în volumul „Three Early Stories”.

Lansarea pe piaţă a acestui volum vine după ce trei nuvele ale scriitorului J.D. Salinger au fost publicate pe un site de partajare de fişiere de un internaut anonim, încălcându-se astfel dorinţa romancierului american de a nu fi încă publicate. În urma unei licitaţii de pe eBay, un internaut anonim a distribuit trei nuvele în versiune scanată, printre care şi „The Ocean Full of Bowling Balls”, considerat unul dintre cele mai bune texte ale lui J.D. Salinger, în legătură cu care acesta a lăsat instrucţiuni conform cărora opera nu trebuie publicată înainte de 2060.

Foto: Mountain Graphics Photography

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Romanul „Viață de vânzare” de Yukio Mishima (traducere din japoneză și note de Andreea Sion) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în anul 2018. Cartea este una cult, a apărut în 1968 și face figură aparte în opera lui Mishima (care a ajuns de trei ori aproape de Premiul Nobel). Mishima, provenit dintr-o familie de samurai, și-a făcut seppuku la 45 de ani, în 1970.