Câștigătorii ediției 2020 și Focus Pelicam în aer liber la Cinema Elvire Popesco
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-editiei-2020-si-focus-pelicam-in-aer-liber-la-cinema-elvire-popesco/

Ajuns la cea de-a 9-a ediţie, festivalul Pelicam, desfăşurat între 10-19 iulie, a atras peste 10,000 de accesări în cadrul ediţiei online, cu filme difuzate în premieră naţională, în proiecţii unice, gratuit, pe platforma oficială.

Un articol de Petre Ivan|23 iulie 2020

Programul a inclus și sesiuni de Q&A cu realizatorii filmelor, la finalul proiecțiilor, dezbateri live pe teme de mediu cu cineaști și specialiști din domeniul ecologiei, discuții cu activiști tineri de mediu din diferite țări, ateliere online pentru copii și concursuri în parteneriat cu Seneca Ecologos și Glamour România.

‘The Last Male on Earth’ – Marele câștigător la Pelicam 2020

Cele mai apreciate documentare de mediu din ultimul an au concurat pentru Trofeul Pelicam în cadrul Competiției Internaționale Pelicam. ‘The Last Male on Earth’ / ‘Ultimul mascul de pe pământ’ (foto sus) (regia Floor van der Meulen) a fost desemnat ‘Cel mai bun documentar’ în cadrul acestei secțiuni competiționale. Filmul spune povestea lui Sudan, ultimul mascul de rinocer alb nordic de pe pământ, care a murit în 2018. Premiul oferit este în valoare de 2.000 de euro.

Premiat a fost și documentarul lituanianAcid Forest’ / ‘Pădurea Acidă’ (regia Rugilė Barzdžiukaitė), în cadrul Competiției Eastern Docs. Povestea unei păduri străvechi de pini, transformată radical de populația de cormorani care s-a instalat în aceasta. Premiul Eastern Docs este în valoare de 1.000 de euro.

Documentarului sud-african Jozi Gold / ‘Aurul din Johannesburg’ (regia Sylvia Vollenhoven & Fredrik Gertten) a primit în cadrul Competiției Internaționale o mențiune specială pentru felul în care prezintă povestea unei persoane care înțelege că micile schimbări pot face diferența. Într-o lume a bărbaților conduși de profit, aspectul fragil al unei femei ascunde o determinare și un angajament nebănuite.

Focus Pelicam la Cinema Elvire Popesco (23 – 24 iulie)

Două dintre cele mai bune documentare de mediu lansate recent, din selecția Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni: ‘The Price of Paradise’ (proiectat în deschiderea festivalului) și You Think the Earth is a Dead Thing’ vor putea fi vizionate în aer liber joi, 23 iulie și vineri, 24 iulie, de la ora 21:00, în cadrul unui Focus Pelicam la Cinema Elvire Popesco, în curtea clădirii istorice a Institutului Francez de pe bulevardul Dacia 77 din Bucureşti. 

Biletele la proiecții, în valoare de 20 de lei, pot fi achiziționate online, de pe Eventbook – Cinema Elvire Popesco.

Inițiate din dorința unei întâlniri cu un public pasionat de cinema și interesat de provocările mediului înconjurător, într-un an greu încercat în care festivalul Pelicam s-a desfășurat exclusiv online, cele două proiecții Focus Pelicam la Cinema Elvire Popesco oferă un prilej de conectare la realități internaționale.

Doi frați miliardari vor să cumpere ‘paradisul’ – insula Sark din Canalul Mânecii-, ceea ce declanșează o luptă în mica comunitate. Un conflict global prezentat într-un cadru idilic de documentarul The Price of Paradise’, proiectat joi, 23 iulie, de la ora 21:00. 

Vineri, 24 iulie, de la ora 21:00, documentarul ‘You Think the Earth is a Dead Thing’ propune o călătorie în insula Martinica din Marea Caraibelor, unde populația indigenă și-a păstrat medicina tradițională pe bază de plante și ierburi, în ciuda eforturilor colonialiștilor francezi de a o eradica.

Resurse:

www.pelicam.ro

www.facebook.com/PelicamIFF/

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »