Casting pentru performance-ul „Tranzacții” la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-performance-ul-tranzactii-la-teatrelli/

Teatrelli anunţă deschiderea înscrierilor la un casting pentru performance-ul „work in progress” „Tranzacţii”, realizat în cadrul unui proiect internaţional.

Un articol de Liliana Matei|4 martie 2022

„Tranzacții”, noua producție work in progress creart/Teatrelli, face parte dintr-o serie de cinci proiecte concepute în luna octombrie 2021, în cadrul atelierului inițiat de Festivalul Internațional dedicat Tinerilor Regizori – Theatre Networking Talents (TNT), organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și coordonat de regizorul Bobi Pricop, în parteneriat cu programul New Stages Southeast al Goethe-Institut. La casting se pot înscrie atât performeri, cât și actori cunoscători ai limbii engleze, iar aplicațiile pot fi depuse până pe 9 martie. Regia performance-ului va fi semnată de Krisztián Kiliti, iar textul dramatic îi aparține Ioanei Hogman.

Înscrierile pentru castingul lansat de Teatrelli, în vederea montării primei etape a performance-ului work in progress „Tranzacții”, se desfășoară în perioada 2-9 martie 2022. Este important ca performerii și actorii interesați să aibă cunoștințe sau afinități cu unul dintre domeniile: psihoterapie, training personal, tehnician de masaj. De asemenea, este importantă cunoașterea limbii engleze. Procesul de lucru cu regizorul Krisztián Kilitise se va desfășura în limba engleză, chiar dacă limba de prezentare a performance-ului este limba română.

În această primă etapă, producția work in progress „Tranzacții” va fi prezentată sub forma unei lecturi performative de tip unu la unu (câte 1 spectator și 1 performer).  Spectacolul își propune să arunce o privire asupra nevoilor, dorinţelor, dar şi decepţiilor noastre, prin lentila unor meserii care implică experienţa apropierii. Demersul spectacolului lansează întrebări despre ce altceva se găsește, de fapt, în spatele unei tranzacţii atunci când plătim pentru un serviciu, dincolo de produsul concret şi suma aferentă.

Pentru înscrierea la casting sunt necesare:

 

      Biografia  performerului/actorului;

 

      Scurtă înregistrare video în limba engleză în care performerul sau actorul povestește despre experiența sau interesul pentru domeniul ales;

SAU

      Înregistrare video în care performerul sau actorul citește în limba română un fragment la alegere, dintre cele puse la dispoziție de echipa performance-ului; Textele pot fi accesate și descărcate direct de la acest link: https://bit.ly/3tjZxwh sau de pe site-ul www.teatrelli.com;

Cei interesați sunt rugați să transmită materialele (biografia și înregistrarea – sub forma unui link Youtube sau Vimeo) în perioada 2-9 martie (inclusiv), la adresa de mail [email protected].

Etapele de desfășurare a castingului

2-9 martie: Înregistrarea aplicațiilor;

10-13 martie: Selectarea listei scurte a candidaților;

14 martie: Anunțul selecției pentru prima etapă a castingului;

15-17 martie: Casting Zoom cu peformerii și actorii selectați în cadrul primei etape, cu participarea regizorului și a dramaturgului;

18 martie: Anunțarea distribuției;

Din distribuția performance-ului work in progress „Tranzacții” vor face parte în total cinci performeri/actori, urmând ca trei dintre aceștia să fie selectați în urma castingului. Echipa spectacolului este formată din Krisztián Kiliti (regizor) și Ioana Hogman (dramaturg). Spațiul de desfășurare este Teatrelli/Galeria creart. Repetițiile vor avea loc în perioada 4 – 8 aprilie, iar reprezentațiile aferente primei etape a producției work in progress sunt programate pe 9 și pe 10 aprilie.

Poiectul „Tranzacții” este rezultatul unui workshop desfășurat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, între 18 și 22 octombrie 2021, în cadrul TNT X New Stages Southeast,unde tineri dramaturgi și regizori au lucrat timp de trei zile alături de mentorii Rebekka Kricheldorf și Cristian Popescu, curatorul proiectului fiind regizorul Bobi Pricop.

Cele cinci proiecte rezultate în urma atelierului au fost prezentate într-un showcase online în octombrie 2021, la care au participat managerii teatrelor partenere – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu – Secția Germană, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț și Teatrelli. Fiecare proiect a fost adoptat de către un teatru partener, iar cele cinci echipe regizor-dramaturg au intrat în perioada de dezvoltare a pieselor rezultate prin sesiuni de lucru împreună cu echipele teatrelor partenere. Ulterior, proiectele pot fi dezvoltate, de asemenea, pentru a intra în repertoriul teatrelor producătoare, iar cele mai bune lecturi performative/spectacole rezultate vor fi prezentate în Germania în etapa finală a proiectului „New Stages Southeast” în 2023.

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”