Cătălin Ştefănescu, „librar pentru o zi”
https://www.ziarulmetropolis.ro/catalin-stefanescu-librar-pentru-o-zi/

Realizatorul TV Cătălin Ştefănescu se alătură personalităţilor care au acceptat să-şi arate calităţile de librar şi va lua parte, miercuri, de la ora 19.00, la campania „Librar pentru o zi”, iniţiată de librăria Bizantină din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2015

Campania „Librar pentru o zi” a demarat anul trecut şi are ca scop susţinerea cărţii în formă fizică, dar şi a meseriei autentice de librar.

Printre librarii rezidenţi s-au numărat până acum Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleşu şi Dan C. Mihăilescu.

Fondată în 2003, librăria Bizantină sprijină viaţa culturală şi artistică din Bucureşti, deschizându-şi constant porţile pentru lansări de carte, audiţii muzicale, expoziţii de artă şi de fotografie şi alte evenimente de profil.

Foto: Cătălin Ştefănescu, librar pentru o zi – facebook

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.