Cate Blanchett, noul ambasador al bunăvoinței pentru UNHCR
https://www.ziarulmetropolis.ro/cate-blanchett-noul-ambasador-al-bunavointei-pentru-unhcr/

Actriţa australiană Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinţei în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situaţiei dificile a refugiaţilor, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migraţiei.

Un articol de Petre Ivan|3 mai 2016

Deținătoare a două premii Oscar, Cate Blanchett — despre care criticii de film susțin că este cea mai talentată actriță din generația sa — a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru UNHCR după vizita sa într-o tabără de refugiați în Iordania, după ce timp de mai mulți această poziție a fost ocupată, în special, de actrița americană Angelina Jolie.

„Sunt mândră să-mi asum acest rol”, a declarat Cate Blanchett, 46 de ani, subliniind că nu a existat „niciodată o perioadă mai crucială pentru a fi de partea refugiaților și de a ne arăta solidaritatea”.

„Trecem printr-o criză fără precedent și trebuie să existe o împărțire a responsabilităților în lumea întreagă”, a adăugat Cate Blanchett.

Peste 60 de milioane de persoane au fost înregistrate ca deplasate din cauze de forță majoră anul trecut la nivel mondial, ceea ce constituie un număr record, între care o treime sunt refugiați, potrivit UNHCR.

Solidaritatea cu acestea pare să se diminueze în Europa, după cum arată succesul partidelor populiste și xenofobe, în timp ce bătrânul continent cunoaște cea mai gravă criză a migrației după cel de-al Doilea Război Mondial.

Este ca și cum abordăm o răscruce de drumuri, vom lua calea compasiunii sau pe cea a intoleranței? Ca mamă, vreau copiii mei să ia calea compasiunii” – Cate Blanchett

Foto: Cate Blanchett – UNHCR

15
/10
/14

Miercuri, 15 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi aşteaptă pe pasionaţii de lectură la lansarea celui mai nou roman al scriitorului britanic James Meek, Invaziile inimii, roman finalist la Costa Novel of the Year Award 2012 şi tradus în peste douăzeci de ţări.

14
/10
/14

Se joacă pe scena Naționalului bucureștean „Butoiul cu pulbere“, de Dejan Dukovski, un faimos macedonean care decupează demența din contemporaneitate (are de unde!) și face din ea piese de teatru de o brutalitate a absurdului cum rar s-au mai făcut.

14
/10
/14

Asociaţia ProDrama și Teatrul Național “I.L.Caragiale” vă invită în datele de 18 și 19 Octombrie 2014, ora 20:00, la ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru, la Sala Mică a Naționalului, un proiect în cadrul Programului 9G la TNB.

14
/10
/14

Unteatru îi invită pe iubitorii de teatru la premiera spectacolului La ţigănci, după Mircea Eliade, în regia tinerilor Andrei și Andreea Grosu. Premiera oficială va avea loc în zilele de 14 și 17 octombrie, de la orele 19.00 și sâmbătă 18 octombrie, de la orele 16.30 și 19.00.

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

13
/10
/14

Vineri, 17 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Nottara, Sala „Horia Lovinescu”, Teatrul Maghiar de Stat va prezenta spectacolul Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regia: András Urbán, scenografia: Carmencita Brojboiu. Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română şi este recomandat tinerilor peste 18 ani.