Ce faci atunci când nu mai e nimic de făcut?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-faci-atunci-cand-nu-mai-e-nimic-de-facut/

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga şi Cătălin Rotaru şi inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câţiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de oraşe din ţară.

Un articol de Liliana Matei|19 februarie 2019

Filmul va putea fi văzut astfel în prima săptămână în București, Alba Iulia, Alexandria, Bârlad, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Lugoj, Moinești, Odobești, Onești, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara și Vaslui.

Am făcut filmul pentru ca am fost revoltată. Și nu e vorba doar despre problema spitalelor. E vorba despre toată corupția care e în societatea noastră la toate nivelurile. Și mă mai revoltă că ne-am obișnuit cu asta și că ni se pare ceva atât de normal”, spune Gabi Șarga.

Filmul îl urmărește pe Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-și familia şi cariera pentru a descoperi adevărul.

Nu trebuie doar să faci un lucru rău pentru a fi vinovat. Există și alte forme de culpă. A ști și a nu face nimic înseamnă a fi complice. Mai mult decât atât, a nu ști nu te absolvă de vină, te face doar un un ignorant acuzabil de neștiința ta. Acest film este despre vinovățiile fiecăruia dintre noi, despre tăcerile noastre complice, despre lenea noastră de a acționa, de a lua atitudine.” – Cătălin Rotaru.

SĂ NU UCIZI îi are în distribuție pe actorii Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman. În cadrul proiecțiilor speciale ce vor avea loc pe 25 februarie în București la Cinema Elvire Popesco, pe 28 februarie în Cluj la Cinema Victoria în cadrul Cinematecii TIFF și pe 6 martie în Sibiu la Centrul Cultural „Ion Besoiu” în cadrul programului ESTE Filmul de Miercuri – ESTE FILM FESTIVAL, vă veți putea întâlni cu o parte dintre ei, cu regizorii și producătorii filmului.

Găsiți aici mai multe informații despre film și despre evenimentele viitoare.

SĂ NU UCIZI este produs de Axis Media Production și Green Cat Film. Imaginea este semnată de Tudor Platon, montajul de Andrei Iancu iar sunetul de Ștefan Azaharioaie. Scenariul și regia: Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru.

Realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cofinanțat de Televiziunea Română și Zenith Media în parteneriat cu Land Rover, Groupama, Almdoudler, Ringier Group, filmul este distribuit în România de Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution.

Citiţi şi:
22
/07
/20

La ediția cu numărul 19 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie – 9 august), filme noi vin în premieră în România, în câteva dintre secțiunile tradiționale, precum Ziua HBO, Zilele Maghiare, iar altele vechi, restaurate, vor fi readuse pe marele ecran în proiecții speciale.

21
/07
/20

Joi, 23 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic filipinez Insiang, regizat de Lino Brocka, în cadrul seriei de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul se va face pe bază de bilet, achiziționat prin Eventbook, locurile disponibile fiind limitate.

16
/07
/20

INTERVIU Ioana Diaconu şi Georgiana Vrăjitoru, co-iniţiatoare şi, respectiv, curatoare ale F-SIDES, primul cineclub din România cu filme realizate exclusiv de femei, vorbesc despre ineditul lor proiect şi despre perspectivele feminine în cinema.

16
/07
/20

Clujul se transformă într-un fermecător platou de filmare old fashion, populat de personaje seducătoare și apariții neașteptate în campania de imagine a celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie – 9 august 2020). Scene antologice, inspirate din opera marelui cineast italian Federico Fellini, adaptate contextului actual și condimentate cu umor ardelenesc, recompun povestea regizorului aflat în pană de inspirație din capodopera 8 ½, în spotul semnat de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves.

16
/07
/20

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30, o selecție de filme scurte surprinzătoare și multipremiate va putea fi vizionată online pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de oriunde, în cadrul celei de-a 7-a ediții a Marelui Picnic, redenumit temporar Micul Picnic ShortsUP. De această dată, scurtmetrajele ShortsUP vor putea fi urmărite de acasă, de pe terasă, din balcon, din parc, de pe plajă, de pe un vârf de munte... DE ORIUNDE.

15
/07
/20

Proiecții în aer liber, masterclass-uri și dezbateri online și ateliere de film pentru tineri fac parte din programul ediției limitate din acest an a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc de joi până duminică la Timișoara.

14
/07
/20

Vechea şi celebra şcoală poloneză de film nu e doar o amintire. Faima şi importanţa ei se întind până astăzi, aşa cum o dovedeşte şi un excepţional proiect din ultimii ani: „Martin Scorsese prezintă: Capodopere ale cinematografiei poloneze”.

12
/07
/20

★★★★★ CRONICĂ DE FILM Prezent anul trecut în mai multe festivaluri și disponibil acum în România pe platforma MUBI, „Ne croyez surtout pas que je hurle” („Just Don't Think I'll Scream”, 2019), debutul regizorului francez Frank Beauvais, este un excelent documentar eseu, potrivit și pentru perioada bizară pe care o trăim.