Ce l-a învăţat viaţa pe Al Pacino?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-l-a-invatat-viata-pe-al-pacino-2/

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2014

„Eram în New York şi filmam înmormântarea lui Don Corleone. Lucraserăm toată ziua. Era şase seara şi mă duceam acasă. Îl văd pe Francis Coppola că stă pe lespedea mormântului şi plânge. Hohoteşte, practic. «Francis», zic. «Ce s-a întâmplat? Care-i problema?»

Şi el spune: «Nu vor să-mi mai dea încă un cadru». Însemnând că nu-i permiteau să filmeze din nou scena. Deci el stătea pe lespede şi plângea, iar eu mă gândeam: Tipu’ ăsta o să facă un film aici. Dacă are aşa o pasiune, o asemenea trăire pentru un cadru…

Ăla era momentul, am simţit-o atunci. Îi pasă. Şi asta-i tot. Aşa e bine să trăieşti – pe lângă oameni cărora le pasă. Poate fi o cursă dură, dar sigur o să iasă ceva din asta.

Tata a fost însurat de cinci ori. Ce-mi spune asta? Că îi plăcea viaţa de om însurat. OK, ce-mi spune de fapt? Îmi spune că suntem creaturi ale obişnuinţei.

Un actor cu prea mulţi bani va găsi un mod de a scăpa de ei.

Prefer să evit cuvântul perfecţiune. Ai mărul adevărat. Şi ai mărul care arată ca mărul perfect. Problema, atunci când muşti din mărul perfect, e că nici nu are gustul mărului adevărat şi nici nu este la fel de hrănitor.

Am fost să-l văd pe Frank Sinatra în concert. Au trecut vreo 20 de ani de atunci. În deschidere cânta Buddy Rich. Aşa că Buddy Rich a ieşit pe scenă şi aveam îndoieli în privinţa lui, pentru că era la 60 şi ceva de ani şi cânta la tobe.

Ştiam că e un toboşar bun. Dar mă gândeam: «Acum o să stau aici şi o să-l ascult cum bate puţin la tobe şi o să pierd vremea până intră Frank Sinatra.» Dar odată ce a început şi a continuat, a continuat, a continuat, a depăşit de zece ori aşteptările mele. A devenit o experienţă.

Când a ieşit pe scenă, Frank Sinatra a zis foarte simplu: «Îl vedeţi pe tipul ăsta de la tobe? Uneori, e o idee bună să faci un singur lucru»“.

Articol publicat cu acordul Esquire România.

Premiile lui Al Pacino

Premiul OSCAR:

1993 – Cel mai bun actor în rol principal – Scent Of A Woman

 Nominalizat la Oscar:

1973 – Cel mai bun actor în rol secundar – The Godfather

al pacino

1974 – Cel mai bun actor în rol principal – Serpico

1975 – Cel mai bun actor în rol principal – The Godfather Part II

1976 – Cel mai bun actor în rol principal – Dog Day Afternoon

1980 – Cel mai bun actor în rol principal – …And Justice for All

1991 – Cel mai bun actor în rol secundar – Dick Tracy

1993 – Cel mai bun actor în rol secundar – Glengarry Glen Ross

Premiul GLOBUL DE AUR:

1974 – Cel mai bun actor într-o dramă – Serpico

1993 – Cel mai bun actor într-o dramă – Scent Of A Woman

2001 – Premiul Cecil B. DeMille – pentru întreaga activitate

2004 – Cel mai bun actor într-o miniserie sau film tv – Angels In America

2011 – Cel mai bun actor într-o miniserie sau film tv – You Don’t Know Jack

Nominalizat la Globul de aur:Al Pacino

1973 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather

1975 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather Part II

1976 – Cel mai bun actor într-o dramă – Dog Day Afternoon

1978 – Cel mai bun actor într-o dramă – Bobby Deerfield

1980 – Cel mai bun actor într-o dramă – …And Justice for All

1983 – Cel mai bun actor într-o comedie sau muzical – Author! Author!

1984 – Cel mai bun actor într-o dramă – Scarface

1990 – Cel mai bun actor într-o dramă – Sea Of Love

1991 – Cel mai bun actor în rol secundar – Dick Tracy

1991 – Cel mai bun actor într-o dramă – The Godfather Part III

1993 – Cel mai bun actor în rol secundar – Glengarry Glen Ross

Foto cu Al Pacino – cinemagia

02
/07
/21

CRONICĂ DE FILM Bogaţii sunt o ţintă uşoară în filme. De la începuturile cinematografiei a fost aşa. De câte ori nu le-aţi văzut viaţa reprezentată satiric ca cel mai nasol lucru din lumea asta? „Cuibul” („The Nest”, 2020), al doilea film scris şi regizat de cineastul canadian Sean Durkin, după hitul festivalier „Martha Marcy May Marlene” (2011), ar putea părea din aceeaşi tradiţie.

30
/06
/21

OPINIE Paradoxul ediţiei din 2021 a Premiilor Gopo a fost că gala s-a desfăşurat în condiţii aproape normale, chiar dacă în aer liber, dar nominalizările şi trofeele au vizat doar cele câteva filme lansate în 2020, un an dezastruos, în care cinematografele au fost mai mult de trei sferturi din timp închise.

28
/06
/21

Marți, 29 iunie, Gala Premiilor Gopo sărbătorește cele mai importante realizări ale cinematografiei românești ale anului 2020, desfășurat sub semnul pandemiei de coronavirus. În ciuda dificultăților cu care s-au confruntat, câteva din filmele lansate în cursul anului trecut au avut parte de întâlniri cu spectatorii români, participări la festivaluri de top, nominalizări și premii importante.

28
/06
/21

Vă invităm și în 2021 la o vară la cinema în aer liber: în fiecare joi, timp de două luni, de pe 08 iulie până pe 02 septembrie, ne petrecem seara împreună în curtea de pe I.L. Caragiale 32, în compania câtorva capodopere din întreaga lume. Cinevara #3 prezintă o selecție de 9 filme clasice, realizate între 1939 și 1997, bijuterii ale cinematografiei internaționale, restaurate recent cu eforturi considerabile, pentru a reda publicului larg o perspectivă cât mai bogată și diversă asupra cinemaului mondial.

28
/06
/21

În încheierea atât a retrospectivei dedicate cineastei Ulrike Ottinger, cât și a celei dedicate activității mai puțin cunoscute de militantă feministă a lui Delphine Seyrig, One World Romania va proiecta luni, 28 iunie, de la orele 19.30, la Cinema Elvire Popesco, colaborarea finală dintre cele două, care a fost și ultimul film al actriței franceze: „Ioana D’Arc a Mongoliei”.