Ce podcasturi mai ascultăm: „How do you know?“, cu Andra Zaharia
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-podcasturi-mai-ascultam-how-do-you-know-cu-andra-zaharia/

Ziarul Metropolis vă recomandă „How do you know?“, un podcast despre cum putem învăţa să luăm decizii mai bune.

Un articol de Dan Boicea|6 august 2020

Podcastul este realizat de Andra Zaharia, digital marketer de peste 10 ani. Andra e specializată în content marketing și folosește interviul ca instrument esențial de învățare. A luat peste 100 de interviuri în ultimii 10 ani oamenilor care fac performanță în domeniul lor, de la oameni tehnici până la artiști de muzică electronică.

1. Cel mai ascultat episod al podcastului tău este…

Andra Zaharia:  …Why you should trust your gut cu Eric Moeller, Director of Product Marketing și coach la altMBA, un workshop transformator creat de Seth Godin pe care și eu l-am parcurs în 2017.

Eric vorbește cu blândețe și claritate despre cât e de important să ne ascultăm instinctul și cum ajungem să-l percepem și să știm să-l ascultăm. Deși aproape toți simțim instinctiv valoarea intuiției în procesul de a lua decizii, rareori știm să ascultăm vocea interioară pentru a ne alinia cu noi înșine. Cred că Eric rezonează cu mulți ascultători fiindcă are o abordare caldă și calmă și fiindcă are abilitatea de a aduce claritate chiar și în situații complexe, nuanțate, abstracte chiar.

2. Cea mai interesantă idee pe care ai auzit-o într-un episod al podcastului realizat de tine este…

…centrată în jurul lucrurilor înrădăcinate în identitatea noastră: „The quality of the reasons for starting something (a company, a project, a job) are decisive for its survival through the crisis we’re experiencing.” Ideea formulată de către Vladimir Oane înglobează mai multe elemente, printre care și nivelul conștiinței de sine (self awareness), introspecția ca obicei, punerea la îndoială a ideilor ferme pe care le avem (cu cât mai înrădăcinate, cu atât trebuie revizuite mai des). Din întâmplare (sau nu), și Vladimir a menționat în discuția noastră că „Intuition is our AI” și că analiza deciziilor pe care le-am făcut în trecut e esențială pentru a face alegeri mai bune pentru viitor.

3. Cum îl poate ajuta podcastul pe ascultătorul tău?

Scopul meu este să-i ajut pe ascultători să descopere idei, concepte, exemple și povești care să producă un declic în viețile lor, motivându-i să fie mai atenți la cum și mai ales de ce iau decizii.

Prin discuțiile cu invitații la podcast – de la marketeri la antreprenori, investitori și specialiști în securitate cibernetică –  încerc să scot la iveală sistemul lor de a lua decizii. Vreau să înțeleg cum l-au construit, care au fost momentele definitorii care le-au adus realizări importante și cum îl aplică constant pentru a-și îmbunătăți viața.

E suficient să asculți câteva episoade ca să începi să vezi câte principii au în comun invitații mei, deși vin din contexte și colțuri diferite ale lumii. Și mai e fascinant să vezi cum fiecare le aplică diferit și cu câtă claritate vorbesc despre deciziile care le-au modelat viața.

4. Ce alt podcast mai recomanzi și de ce?

Akimbo e podcastul pe care îl recomand oricând am ocazia.

Seth Godin e un agent al schimbării nu doar în marketing. Impactul muncii sale continuă să se propage în comunități din toată lumea, fiindcă are o abilitate extraordinară de a comunica idei complexe și importante într-un mod concis, care stimulează atât mintea, cât și inteligența noastră emoțională.

Nu doar ideile din podcast sunt excelente și utile oricui, ci și calitatea producției și exemplele folosite pentru a ilustra posibilitățile pe care le avem la îndemână. Deși episoadele sunt scurte (în jur de 30 min.), firul gândirii pe care îl aprind se poate întinde pe mult mai mult timp.

5. Care sunt cele mai dragi trei episoade pe care le-ai realizat?

How to make better decisions through exceptional focus cu Sam Mallikarjunan, unul dintre liderii din marketing la nivel global a cărui gândire strategică m-a impresionat

Build life-changing habits cu Cristina Chipurici, al cărei podcast îl recomand cu căldură

Reach out to other people, cu Marius Ciuchete Păun, ale cărui povești de viață arată capacitatea fantastică de schimbare pe care o avem.

Unde poate fi ascultat podcastul How do you know

Spotify

Apple

Overcast

Simplecast

Stitcher

Player.fm

Ce este un podcast

Podcastul este o emisiune audio înregistrată, pe diverse teme, pe care o poți asculta pe mai multe platforme și cu diverse dispozitive: desktop, smartphone, tabletă, iPod.07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

20
/07
/20

Ziarul Metropolis vă recomandă „On the record“, un podcast săptămânal în care știrea primește o explicație. Redacția Recorder alege, în fiecare vineri, cel mai relevant subiect de actualitate și caută cel mai bun interlocutor care să îl poate explica, în cât mai multe nuanțe, ignorate deseori în presa mainstream.

13
/07
/20

Ziarul Metropolis vă recomandă „Eropedia“, un podcast în limba română despre toate formele pe care le îmbracă dorința și iubirea, și care își propune să promoveze un discurs echilibrat, cultivat și inteligent despre diversitatea erotică din jurul nostru.

Pagina 1 din 3812345...102030...Ultima »