Ce premiere putem vedea în acest weekend în cinematografe?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-premiere-putem-vedea-in-acest-weekend-in-cinematografe/

Astăzi intra în cinematografele româneşti mult aşteptatul thriler al lui Bogdan Mirică, “Câini”, laureat la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard, noul film al lui Antoine Fuqua, “The Magnificent Seven / Cei Şapte Magnifici” , animaţia “Storks/Berzele şi producţie istorică “Birkebeinerne/Ultimul Rege”, propunerea Norvegiei la Premiile Oscar 2017.

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2016

Ce premiere putem vedea în acest weekend în cinematografe?

The Magnificent Seven/Cei Şapte Magnifici

The Magnificent Seven/Cei Şapte Magnifici”, cea mai recentă producţie a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures şi Columbia Pictures, este o readaptare modernă a unei poveşti clasice într-un western de acţiune ce redă povestea a şapte pistolari justiţiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiţi.

În regia lui Antoine Fuqua, filmul spune povestea locuitorilor unui sat mexican care se văd nevoiţi să apeleze la ajutorul a şapte pistolari pentru a scăpa de o gaşcă de bandiţi ce îi exploatează si îi terorizează.

Storks/Berzele

Una dintre cele mai aşteptate animaţii ale anului, Berzele va fi disponibilă în cinematografele din toată ţara şi în versiunea dublată în limba română. Berzele aduc bebeluşii la părinţi… sau cel puţin aşa obişnuiau să facă. Acum livrează colete pentru compania globala Cornerstore. Junior, cea mai silitoare barză din companie, urmează să fie promovat când, din greşeală, activează maşina de produs bebeluşi aducând pe lume o fetiţă absolut adorabilă.

Disperat să livreze mica minune înainte să afle şeful de eroare, Junior pleacă într-o expediţie neautorizată alături de prietena sa Tulip, singurul om de pe Muntele Berzelor. Călătoria iniţiatică nu va duce doar la întregirea unei familii, ci le va ajuta pe berze să revină la adevărata lor misiune pe Pamânt.

Câini

Regizorul debutant Bogdan Mirică spune o poveste violentă de la graniţa cu Ucraina, unde întinderile pustii de pământ necultivat sunt teritoriul traficanţilor şi al contrabandiştilor. Un tânăr (Dragoş Bucur) venit la Bucureşti află cu surprindere că bunicul său decedat nu doar că era proprietarul unui teren extrem de vast, ci şi şeful gangsterilor. Prins între aghiotanţii acestuia, care se luptă să păstreze afacerea, şi propriile planuri de viitor, eroul va trebui curând să facă o alegere.

Filmul a fost distins, anul acesta, la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard

Birkebeinerne/Ultimul Rege

În anul 1206, Norvegia este sfâșiată de un război civil. Fiul ilegitimm al regelui, bebelușul Håkon Håkonsson, pe care jumătate din regat îl vrea mort, este păzit cu sfințenie și în secret de doi bărbați. O poveste care a schimbat cursul istoriei Norvegiei.

Filmul care va reprezenta Norvegia la Premiile Oscar 2017, îl are în distribuţie pe Kristofer Hivju, actorul devenit o celebritate mondială după rolul din serialul Urzeala tronurilor.

Foto: Premiere cinematografice – facebook

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.