Ce spectacole vedem la Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-spectacole-vedem-la-festivalul-national-de-teatru-pentru-tineret-stefan-iordache/

Centrul Cultural şi de Tineret Ștefan Iordache, în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, organizează, în perioada 14-17 septembrie, a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2021

Zece trupe, opt studenți, trei piese de teatru, un recital de muzică și poezie, un workshop de teatru – dans și nu în ultimul rând filmul biografic „Regele Scamator. Ștefan Iordache” vor umple cu emoție zilele festivalului.

În deschidere, pe 14 septembrie, la ora 19:00, în Recitalul de poezie și muzică „De la Eminescu la Nichita”, vor fi pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Municipal Lucia Sturdza Bulandra Maia Morgenstern, Anca Sigartău, Marius Bodochi și Mircea Rusu, acompaniați instrumental de Mihai Murariu la pian și Mihai Pintenaru la clarinet.

În cea de a doua zi a festivalului, începând cu ora 19:00, se joacă spectacolul „Fluturii sunt liberi”, în regia prof. univ. dr. Mihaela Arsenescu Werner, iar în distribuție sunt studenții Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași.

Pe 16 septembrie, la ora 19:00, pe scena sălii Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra puteți vedea spectacolul „Hoții”, în regia conf. univ. dr. Anca Bradu, cu participarea extraordinară a lui Marian Râlea, alături de studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale.

În ultima zi a festivalului, începând cu ora 17:00, este programată Festivitatea de premiere a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache. „Jungla Tévé”, în regia lui Gigi Căciuleanu este spectacolul cu care se încheie evenimentul și se joacă la ora 18:00, din distribuție făcând parte actorii Lari Giorgescu și Alina Petrică.

Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra, înființat în jurul personalității remarcabile a Luciei Sturdza Bulandra, teatru membru al Uniunii Teatrelor din Europa, este gazda Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, ediția a III-a.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

04
/09
/23

Balkanik Festival – Home of World Music, ajuns la ediția X, se va desfășura între 8 și 10 septembrie, la București, în Grădina Uranus și pe Strada Uranus, conturând într-o atmosferă unică trei zile pline de concerte live, un târg meșteșugăresc amplu, expoziții, DJ seturi, ateliere, demonstrații, dezbateri, relaxare în natura din mijlocul orașului, la umbra turnului de apă proiectat de Anghel Saligny.

03
/09
/23

Seria Concertelor pentru familii și copii debutează azi, de la ora 11:00, la Teatrul Odeon, cu concertul ”Orchestra merge la Zoo” al ansamblului Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Andrei Feher. Muzicienilor le vor sta alături muzicologul Cristina Bohaciu Sârbu și actorul Mihai Bisericanu, în rol de narator.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.