Ce vedem la Bucharest Short Film Festival?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-bucharest-short-film-festival/

Bucharest Short Film Festival revine cu cea de a patra ediţie în perioada 14 – 20 decembrie, la Cinemateca Eforie.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

Selecția include scurtmetraje selectate și premiate în festivaluri de renume precum Annecy, Bafta, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Locarno, Premiile Oscar, Moscova, Palm Springs, Raindance, Veneția, Sundance, Tribeca, Toronto, dar și altele.

Ca de fiecare dată, BSFF vă propune o călătorie vizuală în care inovația și creativitatea sunt prioritare. 7 seri cu povești emoționante, amuzante, halucinante, povești venite din întreaga lume, cu perspective neașteptate și unice.

3 seri cu scurtmetraje de ficțiune, seara filmelor de animație și stop motion, seara filmelor experimental, modă și videoclip muzical, seara dedicată documentarului și filmelor care aduc în prim-plan problematica drepturilor omului și seara filmelor studențești.

Juriul BSFF 2019 este format din: Sorin Baican (editor de film, producător audio-vizual), Octavian Chiriac (animator 2D & 3D), Caroline Gombé (actriță de film, televiziune și teatru), Daniel Șerbănică (director de imagine), Bogdan Filip (director de imagine și fotograf), Ștefan Crișan (producător muzical și editor de sunet), și Radu Munteanu, producător și regizor de film, inițiatorul & directorul executiv și artistic al festivalului BSFF.

Mai multe informații despre festival, membrii juriului, program și despre filmele selecționate în cea de-a patra ediție BSFF, găsiți pe site-ul www.bucharestshort.ro.

Filmele sunt subtitrate în română & engleză. Biletele pentru BSFF 2019 vor fi disponibile în avans pe www.eventbook.ro, în punctele partenere Eventbook.ro, iar în timpul festivalului și la Cinemateca Eforie, cu o oră înaintea proiecțiilor.

BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL (BSFF) este un eveniment anual gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă. Independentă.

INDEPENDENT, acesta este cuvântul cheie pentru BSFF. Festivalul este fondat și organizat de către profesioniști independenți din domeniul filmului și se concentrează asupra artiștilor independenți din cinema, din întreaga lume. BSFF reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri din România, având ca scop recunoașterea, prezentarea și răspândirea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante noi scurt metraje internaționale.

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.