Ce vedem la Fiesta del Cine #2
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-fiesta-del-cine-2/

Fiesta del Cine duce experienţa cinematografică la un nou nivel în ediţia a doua!

Un articol de Liliana Matei|9 august 2018

Pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach, din Mamaia Nord, publicul va avea șansa să descopere lumea fascinantă a filmelor 360° în corner-ul VR instalat pe plajă, organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

  • Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă, 2017)

  • Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă, 2018; foto sus)

  • E.T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie, 2018)

  • Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie, 2017)

Calupul prezentat de ShortsUP este intitulat „The Future is Female” și aduce pe ecranul Fiesta del Cine următoarele filme de scurt metraj:

  • Sfârșitul verii (r. Alina Manolache, documentar, 2015)

  • Iedera (r. Sarra Tsorakidis, dramă, 2018)

  • Date Night (r. Stela Pelin, comedie/ acțiune, 2017)

Și nu în cele din urmă, marea surpriză a ediției de anul acesta, corner-ul de filme VR, ne așteaptă să ne delectăm cu următoarele titluri:

  • The Al Comrade (r. Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida, 2017)

  • The Invisible Man (r. Hugo Keijyer, 2016)

  • The Wetland (r. Ioana Mischie, 2018)

  • Pădurea Jilava (r. Alexandru Berceanu, 2016)

  • Atinge (r. Alexandrul Berceanu, 2018)

  • 7DS (r. Axel Bonnot, 2017)

Ne vedem pe 18 august, pe plaja Shut Up, Beach din Mamaia Nord, la petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val!

Prețul unui bilet este de 25 lei și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezervările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15 lei.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul sau pagina de Facebook Fiesta del Cine.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, cu participarea ShortsUP, Shut Up, Beach, Primăria Constanța și Kaufland România.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".