Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului SoNoRo ‘Love Unlimited’ 2012 începe vineri
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-de-a-vii-a-editie-a-festivalului-sonoro-love-unlimited-2012-incepe-vineri/

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară începând de vineri până pe 25 noiembrie, sub tema „Love unlimited”. Ca în fiecare an, concertul de deschidere va fi găzduit de Sala Unirii a Palatului Cotroceni, vineri, la ora 19,00, şi va fi urmat de alte şaisprezece concerte programate la […]

Un articol de Andrada Văsii|9 noiembrie 2012

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo se desfăşoară începând de vineri până pe 25 noiembrie, sub tema „Love unlimited”.

Ca în fiecare an, concertul de deschidere va fi găzduit de Sala Unirii a Palatului Cotroceni, vineri, la ora 19,00, şi va fi urmat de alte şaisprezece concerte programate la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Cluj-Napoca.

Concerte intitulate sugestiv „El Amor y la Muerte”, „From Russia with Love”, „I’ve got a Crush on You”, „Hallelujah Junction”, „Despre dragoste şi alţi demoni” sau „Fata şi moartea” vor avea loc în Palatul Cotroceni, Palatul Cercului Militar Naţional, Palatul Bragadiru, Ateneul Român, ArCuB, Institutul Cultural Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Catedrala Sf. Iosif, Banca Naţională a României (Bucureşti), Biblioteca „Mihai Eminescu” (Iaşi), Muzeul de Artă – Palatul Baroc (Timişoara), Universitatea Babeş-Bolyai, Bastionul Croitorilor şi Club Diesel (Cluj).

Din programul festivalului nu vor lipsi piesele unor compozitori consacraţi precum Johannes Brahms, Franz Liszt, Antonín Dvorak, Franz Schubert, Piotr Ilici Ceaikovski, Robert Schumann, dar şi creaţii ale compozitorilor moderni ca Eric Satie, John Cage, George Gershwin, Astor Piazzolla sau Karol Szymanowski.

Surpriza din acest an este lansarea unui nou album oficial SoNoRo – „Love Songs” -, pianiştii Diana Ketler şi Konstantin Lifschitz, violonistul Andrej Bielow şi violistul Răzvan Popovici interpretând piese de Johannes Brahms, Josef Suk şi Antonín Dvorak.

Filmul „Noseland”, un mockumentar despre muzica clasică, realizat de Aleksey Igudesman şi Sebastian Leitner, a cărui premieră în România a avut loc în luna iunie la TIFF, în parteneriat cu SoNoRo, va fi proiectat la ArCuB în data de 20 noiembrie. Printre protagoniştii acestuia se numără nu doar muzicieni renumiţi ca Julian Rachlin sau Jeanine Jansen, dar şi celebrităţi precum John Malkovich şi Sir Roger Moore. La eveniment va lua parte şi unul dintre cei doi realizatori, Sebastian Leitner.

O premieră la festival o va constitui salonul literar denumit după tema acestei ediţii, organizat în parteneriat cu „Dilema Veche”, cu invitaţi de renume precum Horia-Roman Patapievici, Tudor Giurgiu, Ioana Pârvulescu şi o parte dintre muzicienii SoNoRo.

În numai şase ani de la înfiinţare, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Sursa: Agerpres

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.