Cea mai bună piesă românească a anului 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2018/

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câştigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurenţiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

Un articol de |22 aprilie 2019

Programul Piesa Anului al Uniunii Teatrale din România-UNITER se desfăşoară sub egida Casei Regale a României.

Premiul Cea mai bună piesă românească a anului 2018 va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER ce se va desfășura la Teatrul Național Cluj-Napoca, în 13 mai 2019, iar Editura UNITEXT a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Despre Stela Giurgeanu 

Stela Giurgeanu s-a născut în București. A absolvit Facultatea de Litere, în 2002, fiind reporter la revista Dilema, din 2001. În prezent, este jurnalist și redactor la revista Dilema veche, unde scrie mai ales articole pe teme sociale.

În 2003, a primit o mențiune la secțiunea de reportaj a conscursului „Tânărul jurnalist al anului”, organizat de Fundația Freedom House.

Debutul literar și l-a făcut în 2007, cu povestirea Doi oameni, publicată în volumul Cartea cu bunici (editura Humanitas).

În 2008, a fost desemnată „Reporterul european al anului”, premiu acordat de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, pentru reportajul Europa moţilor din Gârda.

Ca dramaturg, a participat de mai multe ori la Concursul anual organizat de UNITER sub egida și cu sprijinul Casei Regale a României, al cărui premiu se decernează în cadrul Galei Premiilor UNITER. În 2015, piesa Timpul nebunilor a fost desemnată „Cea mai bună piesă românească a anului” și a fost montată, într-un spectacol-lectură, la Teatrul Național din București (regia Andreea și Andrei Grosu). În 2016, piesa Colecționarul de timp a fost nominalizată în Selecția finală a Concursului UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului”.

Foto: Cea mai bună piesă românească a anului 2018, Stela Giurgeanu – facebook

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

20
/09
/23

Cezar Antal este absolvent al Universității de Arte "George Enescu" din Iași, Facultatea de Teatru, Secția Arta Actorului Mânuitor de Păpuși și Marionete. A fost actor al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, în prezent fiind angajat al Teatrului Odeon din București. A colaborat cu regizori importanți de teatru și film. La Teatrul Metropolis joacă în piesa "Disco Regret", scrisă de Doru Vatavului și regizată de Irisz Kovacs.

20
/09
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă găzduiește în perioada următoare două vernisaje – Happiness is simple, al artistei Antonia Ionescu, pe 20 septembrie, la Palatul Bragadiru și instalația colectivă și imersivă Share, Tag or Dye Again, pe 23 septembrie, în Celula de Artă din B-dul Carol nr. 53 și Casa Carol 53 și propune vizitatorilor un concept nou de eveniment gândit în parteneriat cu galeria Săfițicuminți – LEAF (Limited Edition Art Fair), care se va desfășura între 22 – 24 septembrie la Kraft Market (str. Matei Millo nr. 8 – 10).

20
/09
/23

În luna octombrie începe ,,Străzile de film”, proiectul care te îndeamnă să redescoperi magia Bucureștiului prin cinematografie. O incursiune într-o lume a filmului și a arhitecturii orașului pe care îl numim acasă.