Cehov, de Ziua Îndrăgostiţilor, la Teatrul Naţional din Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cehov-de-ziua-indragostitilor-la-teatrul-national-din-sibiu/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 14 februarie, de la ora 19.00, spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia croatului Robert Raponja. O farsă cu schimb de replici rapide şi situaţii imprevizibile, imaginată de Cehov.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2014

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri, 14 februarie, de la ora 19.00, spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia croatului Robert Raponja. O farsă cu schimb de replici rapide şi situaţii imprevizibile, imaginată de Cehov.

Valentine’s Day îi aduce pe scenă pe Ofelia Popii, Pali Vecsei şi Adrian Matioc într-o comedie romantică după o piesă de A. P. Cehov, care a avut premiera pe data de 16 aprilie 2005.

Montarea originală a regizorului croat Robert Raponja prezintă povestea de iubire a doi oameni obişnuiţi care încearcă să îşi găsească locul unul lângă celălalt. Pentru harnica, dar orgolioasa Natalia Stepanovna şi ipohondrul, dar generosul Lomov, pretendentul său, aflat deja la vârsta critică pentru un bărbat singur, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv şi neliniştile.

Cehov

În ciuda bunelor lor intenţii, comunicarea dintre cei doi se poticneşte în lucruri mărunte, tensiunea creşte şi culminează într-un adevărat scandal.

O farsă cu schimb de replici rapide şi situaţii imprevizibile, imaginată de Cehov, maestrul rus al relaţiilor complicate, care prezintă doi oameni sortiţi unul altuia, dar aflaţi pe poziţii mereu contradictorii şi care sfârşesc prin a-şi arunca unul altuia o tiradă de insulte, chiar şi atunci când vor să-şi demonstreze dragostea.

Foto cu Cehov şi Cerere în căsătorie – TNRS

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești