„Cei trei purceluși” vin la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/cei-trei-purcelusi-in-deschiderea-stagiunii-la-teatrul-excelsior/

Teatrul Excelsior deschide stagiunea 2016-2017 cu spectacolul pentru copii „Cei trei purceluşi”, după James Orchard Halliwell-Phillipps, în regia lui Stelu Milu, marţi, 11 octombrie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|9 octombrie 2016

Conceput ca un spectacol viu și colorat, „Cei trei purceluși” va avea premiera oficială într-un cadru feeric, evenimentul fiind însoțit de un vernisaj al micilor artiști de la Grădinița 206, îndrumați de pictorul Maria Iosub. Din distribuția spectacolului fac parte Silvana Ionescu, Mihaela Coveșeanu / Magda Condurache, Ciprian Cojenel, Stelian Milu și Tudor Pîrvu.

Scrisă în 1843 de James Orchard Halliwell-Phillipps, povestea a fost adaptată pentru micii spectatori ai zilelor noastre. Acțiunea s-a mutat din pădure într-un parc, unde Piggy (purcelușul artist), Purcy (purcelușul sportiv) și Porky (purcelușul constructor) se joacă, își trăiesc viața în deplină pace și armonie cu celelalte viețuitoare. Transformările societății moderne se aplică și acestei povești. Lupul, personajul negativ, a devenit antreprenor și încearcă prin toate mijloacele să obțină terenul pe care este amplasat parcul pentru a face afaceri imobiliare care să îl îmbogățească. Interesele meschine ale Lupului vor fi descoperite, el își va pierde prietenii și va fi pedepsit cu închisoarea. Legea și dreptatea, apărate de polițistul Sticlete, se vor instaura din nou în parcul celor trei purceluși.

Categoria de vârstă: 3+.
Durata spectacolului:
1h 10 min.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.