Cel ales, regizat de Cristian Comeagă – 4 premii la Los Angeles
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-ales-regizat-de-cristian-comeaga-4-premii-la-los-angeles/

Lungmetrajul „Cel ales”, produs şi regizat de Cristian Comeagă, a primit patru premii la ediţia din 2015 a Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, printre care şi cele pentru cel mai bun film narativ şi pentru cel mai bun regizor.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2015

Cel ales – 4 premii la Los Angeles / Premiul pentru cel mai bun film narativ şi premiul pentru cea mai bună regie au fost acordate producătorului şi regizorului Cristian Comeagă, premiul pentru cea mai bună imagine i-a revenit directorului de imagine Gabriel Kosuth, iar premiul pentru cea mai bună muzică originală a fost acordat compozitorului Marius Leftărache, informează Mediafax.

Dintotdeauna, mi-am imaginat un film bun ca pe o pledoarie reuşită. Spectatorii sunt juraţi, iar eu, asemeni unui avocat dibaci, îl port pe fiecare dintre ei acolo unde vreau. Încerc mereu să-l impresionez, să-l emoţionez pe cel din beznă, să-l fac să mă urmeze şi pornesc mereu cu gândul că spectatorul generic pe care-l iau cu mine la drum e cel mai sceptic dintre toţi. Îi spun întotdeauna o poveste; mai grav, mai zâmbitor, mai romantic sau mai crud, încerc să îl surprind, să-l fac curios şi îi cer replică, răspuns – Cristian Comeagă.

Regizat de Cristian Comeagă şi avându-i în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte, filmul „Cel ales” urmează să fie lansat în cinematografele din România pe 24 aprilie.

Lungmetrajul este produs de Domino Film, companie care s-a ocupat de trei dintre filmele lui Nae Caranfil – „Asfalt tango”, „Filantropica” şi „Restul e tăcere” -, dar şi de comediile „Tache” şi „La bani, la cap, la oase”, şi distribuit de InterComFilm Distribution.

Foto: Cel ales – InterComFilm

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.