Cele 120 de fotografii finaliste #FAR2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-120-de-fotografii-finaliste-far2018/

Concursul Fotograful Anului în România se apropie cu paşi repezi de sfârşit. Pe 7 octombrie, la Cinema PRO, va avea loc Gala Premiilor Fotograful Anului în România.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2018

Va fi momentul în care va fi anunțat marele câștigător al premiului de 30.000 RON plus câștigătorii celor 12 categorii ale competiției.

Gazda evenimentului va fi Lucian Mîndruță. În cadrul evenimentului, formațiile Vița de Vie și Days of Confusion vor susține două concerte acustice special pregătite pentru această gală.

Biletele se găsesc la prețul de 45 RON (în avans), iar la intrare se vor găsi la prețul de 60 RON (în limita locurilor disponibile). Gala Premiilor FAR face parte din calendarul festivalului internațional de fotografie Bucharest Photofest.

Pe 2 octombrie a fost anunțată și lista finaliștilor pe fiecare categorie de concurs în parte, pe care o regăsiți mai jos.

Cele 120 de fotografii finaliste vor face obiectul unei expoziții, expoziție ce va fi vernisată pe data de 13 octombrie la H III.

Categorii și finaliști Fotograful Anului în România 2018

#1 Arhitectură
Victor Cristescu, Magda Fulger, Radu Becus, Cantemir Aron Mandru, Gabriela Patrascan, Radu Malasincu (3 imagini), Monica Patrascoiu, Ioana-Adriana Apostol

#2 Comercial & Produs
Gabriela Oancea, Marius Eduard Canura, Andrei Raileanu, Carmen Elena Puiu, Bogdan-Alexandru Pricope, Perciuleac Cristina, Vladimir Dumbrava, Liviu Voicu (3 imagini)

#3 Fotografie Documentară
Cosmin Bumbuț (4 imagini), Calaceanu Horia (2 imagini), Andrei Pungovschi (3 imagini), Dan Mihailescu

#4 Eveniment
Laurentiu Nica, Mihai Chelba, Sebastian Marcovici, Pavel Curagau, Catalin Anghel (5 imagini), Raluca Ciobanu

#5 Fashion
Andreea Andrei, Cristina Venedict, Roxana Enache (2 imagini), Fabian Tatomirescu, Stefan Buga, Victor Batrincea, Andreea Retinschi (2 imagini), Catalin Anghel

#6 Fineart & Creativ
Alin Barbir, Daniel Munteanu, Cristina Petrica, Alexandru Axon (2 imagini), Oana Stoian (4 imagini), Gabriel Stanciu

#7 Peisaj
Ionut Alexandru Coman, Andrei Ionut Dascalu, Lazar Ovidiu, Zsolt Simay (2 imagini), Gheorghe Popa, Jeno Major (3 imagini), Ionut Burloiu

#8 Natură & Wildlife
Sergiu Paun, Andrei Moldovan, Lazar Ovidiu, Sebastian Mastahac, Adrian Petrisor, Silviu Matei (2 imagini), Andrei Raileanu, Szilveszter Kis, Alexandru Nazare

#9 Open
Ovi D Pop (2 imagini), Alexandru Axon, Albert Sebastian, Marian Plaino, Florin Micu, Laurentiu Pavel, Cristian Lipovan (2 imagini), George-Tiberiu Bufan

#10 Fotojurnalism
Oliver Merce, Dumitru Angelescu, Corneliu Cazacu, Andrei Iliescu, Andrei Pungovschi (6 imagini)

#11 Portret
Olari Ionut, Bogdan Merluşcă, Ioana-Adriana Apostol, Vlad-Viorel Vladau, Alexandru Vasiliu, Monica Patrascoiu, Cristina Venedict, Vlad Dumitrescu (2 imagini), Andreea Retinschi

#12 Fotografie de stradă
Diana Maria, Alexandru Ilea (2 imagini), Pompilia Elena Raceala, Panfil Pirvulescu, Paul Suciu, Cosmin Bumbuț, Raul Stef, Marius Cinteza, Lucian Parvulescu

Despre #FAR2018

Fotograful Anului în România este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii de peste 85.000 lei și un juriu format din profesioniști români și străini, asociați cu publicații de prestigiu, membri în juriile celor mai importante competiții de profil din lume.

Platforma Fotograful Anului în România, dincolo de competiția propriu-zisă, își propune să ofere celor mai buni dintre participanți burse, stagii de pregătire și cursuri, precum și mentorat cu fotografi și editori foto ai unor publicații internaționale. De asemenea, vom sprijini câștigătorii în evoluția profesională, oferindu-le expunere în media națională și internațională.

*

Câteva dintre cele 120 de fotografii finaliste #FAR2018

Andrei Pungovschi

Andrei Pungovschi

Buga Stefan

Catalin Anghel

Coman Ionut Alexandru

Ionut Burloiu

Major Jeno

Marian Plaino

Popa Gheorghe

 

Foto: FAR2018 – facebook, Cosmin Bumbuț, Andrei Pungovschi, Catalin Anghel, Buga Stefan

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.

03
/11
/16

În seara în care am văzut Dorian am vrut să-i cer iertare tehnologiei pentru dățile în care am hulit-o, din conservatorism, și pentru acelea în care am profitat de ea în scopuri pur egoiste. Am reevaluat tehnologia, fie și pentru o oră, cea în care dansul și teatrul s-au unit într-un altfel de spectacol, pe scena de la UNTEATRU.

19
/10
/16

Într-un context în care dansul contemporan are din ce în ce mai multă vizibilitate în peisajul artistic din România, Asociaţia Culturală Control N anunţă un nou spectacol: Dorian, creat de Oana Răsuceanu în jurul unui singur actor-dansator (George Albert Costea), prin îmbinarea dansului contemporan cu proiecţii multimedia. Dorian va fi itinerat în patru spaţii de joc, din patru oraşe diferite: Bucureşti, Timişoara, Craiova şi Ploieşti.

10
/10
/16

Tabloul “Nickelodeon”, realizat de artistul român Adrian Ghenie, a fost vândut pentru suma de 9 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate săptămâna trecută la Londra, de casa de licitaţii Christie’s, fiind vorba de un record absolut pentru pictorul român. Tabloul ictat în 2008 a fost expus şi anul trecut la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

30
/09
/16

Mai multe evenimente dedicate artei contemporane vor fi organizate, în această noapte, cu ocazia celei de a zecea ediţii a Noapţii Albe a Galeriilor (NAG), în București și în alte nouă orașe din țară. Alături de București, la NAG#10 participă Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.