Corina Boboc: „Am descoperit cât de vii şi de expresive pot deveni ţinutele pe actori“
https://www.ziarulmetropolis.ro/corina-boboc-am-descoperit-cat-de-vii-si-de-expresive-pot-deveni-tinutele-pe-actori/

După un an şi jumătate de practică la Doina Levintza, în teatru şi modă, Corina Boboc, studentă la Scenografie, Master, în anul 1 UNATC, absolventă UNARTE, secţia Design Vestimentar, a lansat recent cea de-a doua colecţie, NERYA, a cărei prezentare a fost doar cu actriţe.

Un articol de Liliana Matei|21 noiembrie 2016

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, proaspătă absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar și studentă în anul 1, master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc în studioul fotografului Ionuț Staicu, sub forma unei ședințe foto cu public.

Fotomodelele au fost de data aceasta actrițe : Aylin Cadîr, Alexandra Poiana, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Olimpia Melinte, acompaniate de percuționistul Lucian Maxim (Orchestra Națională Radio).

Forma de prezentare originală a acestui eveniment este pusă în slujba energiei, prospețimii și bunului gust cu care își face apariția această colecție. Echipa care s-a adunat în jurul ideii Corinei este formată din artiști cunoscuți din domenii diferite, care au transformat acest performance într-un moment irepetabil.

Aceasta nu este o prezentare de modă, e un manifest pentru a  aduce oamenii mai aproape de procesul de prezentare a colecțiilor, sub forma unui performance.

Corina Boboc

Scopul acestei forme de abordare a venit din dorința de a șterge bariera sofisticată și oficială dintre catwalk și public, prin dinamismul mișcărilor, prin naturalețea actrițelor, demonstrând că hainele elegante pot fi purtate și fără ca femeia să fie ”încorsetată”. Actrițele au purtat câte doua ținute, având fiecare câte un moment de aproximativ 2 minute, în care și-au exprimat personalitatea cu ajutorul ținutelor vestimentare create de Corina Boboc.

Interviu / Corina Boboc

Cum a fost prima ta colecţie?

Anul acesta, în iulie, am lansat prima mea colecţie, Raya. Aceasta a fost lucrarea mea de licenţă, dar şi colecţia mea de debut, în care OP Art-ul se împleteşte cu moda. Prezentarea a avut loc în cadrul Galei Absolventilor UNAB, împreună cu colegii mei de la UNARTE, licenţă si master. Tocmai din acest motiv am ales să nu optez pentru fotomodele, ci pentru actriţe şi dansatoare: Alexandra Poiană, Ada Galeş, Alexandra Fasolă, Galea Bobeicu, Ioana Marchidan, Amy Rotaru şi Flavia Hojda.

Am vrut să rup monotonia prezentării de modă care a durat trei ore şi am organizat un show de 3-4 minute, în care fetele au ales să se exprime liber în functie de starea pe care ţinutele le-au inspirat-o.

RAYA - prima colecţie a Corinei Boboc

RAYA – prima colecţie a Corinei Boboc

Ce ne poţi spune despre colecţia lansată acum?

Nerya am conceput-o plecând de la o dorinţă: aceea ca femeile să se simtă confortabil atunci când merg la un eveniment şi trebuie să fie elegante. De aici s-a născut şi conceptul prezentării: o şedinţă foto cu public, acompaniată de muzica percuţionistului Lucian Maxim, pe care actriţele Aylin Cadir, Alexandra Poiană, Flavia Hojda, Crina Semciuc şi Olimpia Melinte au transformat-o într-un performance, având ca punct de plecare muzica şi starea spirit din acel moment.

Am vrut să dezvălui publicului un lucru ascuns în mod obisnuit şi l-am invitat în studioul unui fotograf, Ionuţ Staicu. Le sunt foarte recunoscătoare pentru că au acceptat propunerea mea.

Cum ai ajuns să lucrezi cu actriţe pentru prezentările de până acum?

Încă de la vârsta de 12 ani am fost înconjurată de persoane din acest domeniu, mai precis, de când sora mea, Andreea Boboc, actriţă la Teatrul Naţional din Iaşi, a intrat la facultate. Am fost fascinată de naturaleţea pe care o capătă o ţinută purtată de un actor în funcţie de problematica pe care o transmite.

Aşa am descoperit cât de vii şi de expresive pot deveni ţinutele pe actori, în comparaţie cu o simplă prezentare cu fotomodele.

Care este următorul proiect?

În acest moment lucrez la un nou spectacol de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior, unde voi realiza costumele pentru „dans-actori“, aşa cum îi numeste regizorul. Se numeşte „Emojis Play“ şi va avea premiera în luna decembrie.

img_2135 img_2346-0 img_2419 stare5 stare2

INFO

Actrițe: Aylin Cadîr, Alexandra Poiana, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Olimpia Melinte

Percuționist: Lucian Maxim

Foto: Ionuț Staicu, Marian Adochiței

Hair: Mihai Badin, George Negrisan

Make-up: Ayfer Cadîr

Pantofi: Musette

Pagina oficială Corina Boboc

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

Pagina 1 din 5812345...102030...Ultima »