Corina Boboc: „Am descoperit cât de vii şi de expresive pot deveni ţinutele pe actori“
https://www.ziarulmetropolis.ro/corina-boboc-am-descoperit-cat-de-vii-si-de-expresive-pot-deveni-tinutele-pe-actori/

După un an şi jumătate de practică la Doina Levintza, în teatru şi modă, Corina Boboc, studentă la Scenografie, Master, în anul 1 UNATC, absolventă UNARTE, secţia Design Vestimentar, a lansat recent cea de-a doua colecţie, NERYA, a cărei prezentare a fost doar cu actriţe.

Un articol de Liliana Matei|21 Noiembrie 2016

Evenimentul lansării noii colecții a Corinei Boboc, proaspătă absolventă a Universității de Arte București, secția Design Vestimentar și studentă în anul 1, master, secția Scenografie, UNATC București, a avut loc în studioul fotografului Ionuț Staicu, sub forma unei ședințe foto cu public.

Fotomodelele au fost de data aceasta actrițe : Aylin Cadîr, Alexandra Poiana, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Olimpia Melinte, acompaniate de percuționistul Lucian Maxim (Orchestra Națională Radio).

Forma de prezentare originală a acestui eveniment este pusă în slujba energiei, prospețimii și bunului gust cu care își face apariția această colecție. Echipa care s-a adunat în jurul ideii Corinei este formată din artiști cunoscuți din domenii diferite, care au transformat acest performance într-un moment irepetabil.

Aceasta nu este o prezentare de modă, e un manifest pentru a  aduce oamenii mai aproape de procesul de prezentare a colecțiilor, sub forma unui performance.

Corina Boboc

Scopul acestei forme de abordare a venit din dorința de a șterge bariera sofisticată și oficială dintre catwalk și public, prin dinamismul mișcărilor, prin naturalețea actrițelor, demonstrând că hainele elegante pot fi purtate și fără ca femeia să fie ”încorsetată”. Actrițele au purtat câte doua ținute, având fiecare câte un moment de aproximativ 2 minute, în care și-au exprimat personalitatea cu ajutorul ținutelor vestimentare create de Corina Boboc.

Interviu / Corina Boboc

Cum a fost prima ta colecţie?

Anul acesta, în iulie, am lansat prima mea colecţie, Raya. Aceasta a fost lucrarea mea de licenţă, dar şi colecţia mea de debut, în care OP Art-ul se împleteşte cu moda. Prezentarea a avut loc în cadrul Galei Absolventilor UNAB, împreună cu colegii mei de la UNARTE, licenţă si master. Tocmai din acest motiv am ales să nu optez pentru fotomodele, ci pentru actriţe şi dansatoare: Alexandra Poiană, Ada Galeş, Alexandra Fasolă, Galea Bobeicu, Ioana Marchidan, Amy Rotaru şi Flavia Hojda.

Am vrut să rup monotonia prezentării de modă care a durat trei ore şi am organizat un show de 3-4 minute, în care fetele au ales să se exprime liber în functie de starea pe care ţinutele le-au inspirat-o.

RAYA - prima colecţie a Corinei Boboc

RAYA – prima colecţie a Corinei Boboc

Ce ne poţi spune despre colecţia lansată acum?

Nerya am conceput-o plecând de la o dorinţă: aceea ca femeile să se simtă confortabil atunci când merg la un eveniment şi trebuie să fie elegante. De aici s-a născut şi conceptul prezentării: o şedinţă foto cu public, acompaniată de muzica percuţionistului Lucian Maxim, pe care actriţele Aylin Cadir, Alexandra Poiană, Flavia Hojda, Crina Semciuc şi Olimpia Melinte au transformat-o într-un performance, având ca punct de plecare muzica şi starea spirit din acel moment.

Am vrut să dezvălui publicului un lucru ascuns în mod obisnuit şi l-am invitat în studioul unui fotograf, Ionuţ Staicu. Le sunt foarte recunoscătoare pentru că au acceptat propunerea mea.

Cum ai ajuns să lucrezi cu actriţe pentru prezentările de până acum?

Încă de la vârsta de 12 ani am fost înconjurată de persoane din acest domeniu, mai precis, de când sora mea, Andreea Boboc, actriţă la Teatrul Naţional din Iaşi, a intrat la facultate. Am fost fascinată de naturaleţea pe care o capătă o ţinută purtată de un actor în funcţie de problematica pe care o transmite.

Aşa am descoperit cât de vii şi de expresive pot deveni ţinutele pe actori, în comparaţie cu o simplă prezentare cu fotomodele.

Care este următorul proiect?

În acest moment lucrez la un nou spectacol de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior, unde voi realiza costumele pentru „dans-actori“, aşa cum îi numeste regizorul. Se numeşte „Emojis Play“ şi va avea premiera în luna decembrie.

img_2135 img_2346-0 img_2419 stare5 stare2

INFO

Actrițe: Aylin Cadîr, Alexandra Poiana, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Olimpia Melinte

Percuționist: Lucian Maxim

Foto: Ionuț Staicu, Marian Adochiței

Hair: Mihai Badin, George Negrisan

Make-up: Ayfer Cadîr

Pantofi: Musette

Pagina oficială Corina Boboc

19
/10
/19

Foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin, pe timpul desfășurării FNT-29, spațiul unei expoziții despre arta și viața unui artist complex și plin de elaborate viziuni. Un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență...

19
/10
/19

Duminică, 20 octombrie, de la 18.30, la TVR 3, în emisiunea „Vizual”, Marius Constantinescu vă invită la centrul BOZAR din Bruxelles, la deschiderea celui mai mare eveniment dedicat lui Brâncuşi în ultimii 20 de ani şi primul de acest gen din Belgia: expoziţia „Brâncuşi. Sublimarea formei”.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

26
/09
/19

Cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, instalații imersive create special pentru eveniment și 4 pavilioane noi de artă, cu opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Pavilionul de Artă București — Art Safari își deschide porţile în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

Page 1 of 5012345...102030...Last »