A fost descoprit „ultimul” da Vinci
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-fost-descoprit-ultimul-da-vinci/

O schiţă anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitaţii franceză de către un medic pensionar. Casa de licitaţie Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o “descoperire extraordinară”.

Un articol de Petre Ivan|14 Decembrie 2016

Schița, care îl înfățișează pe Sfântul Sebastian legat de un copac, iar pe spate are note și diagrame despre lumină și umbră,  a fost autentificată de către o expertă de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Potrivit casei de licitații, acesta ar fi primul da Vinci “nou” descoperit în ultimii 15 ani. Cu toate acestea, o pictură “pierdută” a lui Hristos Mântuitorul lumii a fost atribuită artistului în 2011.

Potrivit New York Times, schița se afla printre cele 14 desene care au fost aduse la Tajan pentru a fi evaluate de către Thaddee Prate, directorul secțiunii dedicate picturilor vechilor maeștri din cadrul casei de licitații.

Prate a identificat “un desen interesant din secolul al XVI-lea” și a solicitat o a doua opinie de la un expert de artă din Paris. Expertul și-a dat seama că schița a fost realizată de un artist stângaci și a descoperit două desene mai mici, cu conținut științific, pe partea din spate a schiței.

Potrivit lui Carmen Bambach, expertă din cadrul Muzeului Metropolitan de Artă, desenul a fost realizat între 1482 și 1485, perioadă în care Vinci lucra la Milano.

Foto: schiță de Leonardo da Vinci – facebook

06
/02
/19

Joi 7 februarie, la Muzeul Național al Literaturii Române – Creţulescu va avea loc o întâlnire cu artistul vizual Mircia Dumitrescu, în cadrul programului Cafeneaua critică, patronat de Ion Bogdan Lefter.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

Page 1 of 4512345...102030...Last »