Cele mai aşteptate filme ale anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-asteptate-filme-ale-anului-2013/

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com. Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com.

Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache şi pe Diana Avrămuţ, spune povestea unui regizor care realizează noul său film, în format digital.

„Aflat în postproducţie din decembrie (2012, n.r.), filmul va fi cel mai probabil lansat la festivalul care i-a adus faimă (Festivalul de la Cannes, n.r.), poate în secţiunea Un Certain Regard, pentru a doua oară, dacă nu este primit în competiţia oficială”, scrie ioncinema.com

Un interval de nouă minute” s-a clasat pe locul al şaptelea în Top 100 cele mai aşteptate filme ale lui 2013, înaintea unor titluri semnate de Jim Jarmusch, Michel Gondry, Spike Lee, Pedro Almodovar şi Terrence Malick.

Filmul „The Necessary Death of Charlie Countryman”, debutul lui Fredrik Bond, cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Melissa Leo în distribuţie, s-a clasat pe locul al 61-lea în acest top. „The Necessary Death of Charlie Countryman” a fost filmat la Studiourile MediaPro din Buftea, anul trecut, şi va rula în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în februarie.

Cel mai nou titlu al lui Terry Gilliam, „The Zero Theorem”, filmat în întregime la Bucureşti, tot la Studiourile MediaPro, se regăseşte cu şapte locuri sub „The Necessary Death of Charlie Countryman”, pe poziţia a 68-a. Din distribuţia filmului fac parte Christoph Waltz, Matt Damon, Ben Whishaw, Tilda Swinton, David Thewlis şi Mélanie Thierry. Gilliam a introdus în film locuri-simbol ale Bucureştiului, precum Ateneul Român şi Calea Victoriei.

În prezent, filmul este în postproducţie şi se pare că premiera (în cinematografe, n.r.) ar fi programată pentru luna decembrie. Cu o asemenea distribuţie, predicţiile duc spre festivaluri de film uriaşe, precum cele de la Cannes, Veneţia şi Toronto„, scrie ioncinema.

În topul celor mai aşteptate filme ale anului 2013 au mai fost incluse „Knight of Cups”, de Terrence Malick (locul 13), „Paradise. Hope”, de Ulrich Seidl (17), „Old Boy”, de Spike Lee (36), „Mood Indigo”, de Michel Gondry (31), şi „Only Lovers Left Alive”, de Jim Jarmusch (39).

Pe primul loc al topului se află „Nymphomaniac”, de Lars Von Trier.

 

 

Sursa: Mediafax

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.