Cele mai aşteptate filme ale anului 2013
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-asteptate-filme-ale-anului-2013/

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com. Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe […]

Un articol de Andrada Văsii|18 ianuarie 2013

Lungmetrajul „Un interval de 9 minute”, de Corneliu Porumboiu, dar şi titlurile filmate în România „The Zero Theorem”, de Terry Gilliam, şi „The Necessary Death of Charlie Countryman”, de Fredrik Bond, se numără printre cele mai aşteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com.

Lungmetrajul „Un interval de nouă minute”, care îi are în distribuţie pe Bogdan Dumitrache şi pe Diana Avrămuţ, spune povestea unui regizor care realizează noul său film, în format digital.

„Aflat în postproducţie din decembrie (2012, n.r.), filmul va fi cel mai probabil lansat la festivalul care i-a adus faimă (Festivalul de la Cannes, n.r.), poate în secţiunea Un Certain Regard, pentru a doua oară, dacă nu este primit în competiţia oficială”, scrie ioncinema.com

Un interval de nouă minute” s-a clasat pe locul al şaptelea în Top 100 cele mai aşteptate filme ale lui 2013, înaintea unor titluri semnate de Jim Jarmusch, Michel Gondry, Spike Lee, Pedro Almodovar şi Terrence Malick.

Filmul „The Necessary Death of Charlie Countryman”, debutul lui Fredrik Bond, cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen şi Melissa Leo în distribuţie, s-a clasat pe locul al 61-lea în acest top. „The Necessary Death of Charlie Countryman” a fost filmat la Studiourile MediaPro din Buftea, anul trecut, şi va rula în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în februarie.

Cel mai nou titlu al lui Terry Gilliam, „The Zero Theorem”, filmat în întregime la Bucureşti, tot la Studiourile MediaPro, se regăseşte cu şapte locuri sub „The Necessary Death of Charlie Countryman”, pe poziţia a 68-a. Din distribuţia filmului fac parte Christoph Waltz, Matt Damon, Ben Whishaw, Tilda Swinton, David Thewlis şi Mélanie Thierry. Gilliam a introdus în film locuri-simbol ale Bucureştiului, precum Ateneul Român şi Calea Victoriei.

În prezent, filmul este în postproducţie şi se pare că premiera (în cinematografe, n.r.) ar fi programată pentru luna decembrie. Cu o asemenea distribuţie, predicţiile duc spre festivaluri de film uriaşe, precum cele de la Cannes, Veneţia şi Toronto„, scrie ioncinema.

În topul celor mai aşteptate filme ale anului 2013 au mai fost incluse „Knight of Cups”, de Terrence Malick (locul 13), „Paradise. Hope”, de Ulrich Seidl (17), „Old Boy”, de Spike Lee (36), „Mood Indigo”, de Michel Gondry (31), şi „Only Lovers Left Alive”, de Jim Jarmusch (39).

Pe primul loc al topului se află „Nymphomaniac”, de Lars Von Trier.

 

 

Sursa: Mediafax

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”