Cele mai bune filme din istoria Hollywood-ului. în fruntea topului, The Godfather/Naşul
https://www.ziarulmetropolis.ro/cele-mai-bune-filme-din-istoria-hollywood-ului-the-godfathernasul-in-fruntea-topului/

The Godfather/ Naşul a ocupat primul loc în topul celor mai bune filme din toate timpurile, alcătuit pe baza unui sondaj la care au participat numeroşi cineaşti de renume de la Hollywood, dar şi actori nominalizaţi şi premiaţi cu Oscar, informează contactmusic.com.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În topul alcătuit de publicaţia The Hollywood Reporter, filmul The Godfather/Naşul, regizat Francis Ford Coppola în 1972, a devansat peliculele The Wizard of Oz/Vrăjitorul din Oz şi Citizen Kane/Cetăţeanul Kane, clasate pe locul al doilea, respectiv al treilea.

Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption ocupă poziţia a patra, iar „Pulp Fiction” se află pe locul al cincilea.

Topul 10 al celor mai bune filme produse la Hollywood este completat de Casablanca, Naşul II/ The Godfather: Part II, E.T. Extraterestrul/ E.T. – The Extra-Terrestria, Odiseea Spaţială 2001/ 2001: A Space Odyssey şi Lista lui Schindler/ Schindler’s List.

Creatorul serialului „Breaking Bad” Vince Gilligan, regizorii Gary Ross, John Singleton şi Michael Bay, directorul studiourilor Disney Alan Horn, producătorul Frank Marshall şi agentul Robert Newman s-au aflat printre personalităţile celei de-a şaptea arte care au fost invitate să participe la acest sondaj.

Foto cu The Godfather, The Wizard of Oz, Citizen Kane şi The Shawshank Redemption – cinemagia

22
/05
/13

Numai un regizor ca Baz Luhrmann, versat în arta de a polei cu un strat subţire de spectaculos genuri cinematografice uzate, putea transforma un roman original prin scriitură şi atmosferă într-un film ce îşi pierde pe nesimţite respiraţia, sufocându-se sub o convenţională greutate melodramatică

17
/05
/13

Cristian Mungiu a declarat referitor la parodierea sa în emisiunea franceză „Les Guignols de l'Info“, că nu este cazul ca oamenii să considere că francezii detestă în general românii, ci că realizatorii TV s-au folosit de „stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replică“, scrie site-ul Digi 24, care citează Mediafax.