Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 a împlinit un an!
https://www.ziarulmetropolis.ro/centrul-cultural-casa-artelor-sector-3-a-implinit-un-an/

Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 a colaborat cu peste 3.200 de copii şi 650 de artişti. Instituţia a organizat anul trecut 14 evenimente culturale la care a colaborat cu peste 3.200 de copii şi 650 de artişti, la care au participat peste 80.000 de spectatori.

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2014

Centrul Cultural Casa Artelor sector 3 a colaborat anul trecut cu peste 3.200 de copii și 650 de artiști. Instituţia a organizat 14 evenimente culturale la care au participat peste 80.000 de spectatori.

Printre evenimentele culturale organizate de Centrul Cultural Casa Artelor în 2013 s-au numărat programele „Pepiniera de talente”, „Zilele multiculturalității”, „Tabăra de creație eco-music-art sculptura mileniului 3”.

De asemenea, Centrul Cultural a organizat și o serie de evenimente aflate la primele ediții, respectiv Festivalul de teatru independent-FNTI, Gala performanței, concertele de Crăciun, concertul extraordinar de Crăciun cu participarea sopranei Angelei Gheorghiu, a Corului Madrigal și a Orchestrei Naționale Radio.

Centrul Cultural Casa Artelor

Directorul fondator al Centrului Cultural Casa Artelor sector 3 este regizorul de teatru Alice Barb

Centrul Cultural Casa Artelor a lansat și un album de colinde românești intitulat „O, ce veste minunată”, în interpretarea sopranei Angela Gheorghiu și realizat în parteneriat cu Corul Madrigal, Orchestra Națională Radio și Fundația Angela Gheorghiu.

În 2013 a fost deschisă și o sală de teatru în sediul Centrul Cultural Casa Artelor, iar Parcul Titan a fost transformat în Parcul Artelor. Instituţia a fost înființată pe 1 februarie 2013 de Primăria Sectorului 3 și funcționează sub autoritatea Consiliului Local Sector 3.

Evenimentele organizate de Centrul Cultural Casa Artelor sunt finanțate de Primăria Sectorului 3.

Foto cu Centrul Cultural Casa Artelor sector 3, Alice Barb – facebook

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

08
/08
/17

În perioada 16-24 august 2017, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă desfășoară programul educațional pentru copii La Cotroceni, în parteneriat cu Muzeul Național Cotroceni și Policy Center for Roma and Minorities.

07
/08
/17

Renumitul director de imagine italian Blasco Giurato semnează imaginea filmului românesc ”Octav”, al regizorului Serge Ioan Celebidachi, ce va rula în cinematografe începând cu 6 octombrie 2017. Marcel Iureș are rolul principal în filmul în care mai joacă actori precum Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar. Blasco Giurato a semnat imaginea a peste 100 de filme, printre care și „Cinema Paradiso”, pelicula premiată cu Oscar.

07
/08
/17

Între 12 și 15 august, Orchestrele Radio invită publicul de toate vârstele la un program muzical inedit, la malul mării, în Piațeta Perla din Mamaia! În vacanța de stagiune, Orchestra Națională Radio, Big Band-ul Radio și Orchestra Populară Radio se alătură Radio Vacanța și Târgului GAUDEAMUS, într-un dublu moment aniversar: 50 de ani de Radio Vacanța și GAUDEAMUS 100, aniversare sărbătorită la Mamaia, pe durata desfășurării Târgului GAUDEAMUS Litoral.

07
/08
/17

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL propune publicului proiecții speciale și concerte de calitate.

07
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă luni, 7 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus. Spectacolul vorbeşte despre dragoste, speranţă, naştere, moarte, supravieţuire, iertare, acceptare, feminitate, bărbăţie și este realizat pe versurile poeților Ștefania Mihalache, Tania Lovinescu, Aurel Storin, Toma George Maiorescu, Boris Mehr.

06
/08
/17

CRONICĂ DE FILM Un nou film-şoc al teribilistului regizor austriac Ulrich Seidl, „Safari”, despre practicile de vânătoare ale omului occidental în savana africană. Un documentar riscant, care expune fără menajamente, printr-o regie elaborată, caracterul grotesc al unei astfel de pasiuni.

06
/08
/17

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, domnul Miklós Bács, prof.univ.dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

04
/08
/17

Cea de-a zecea ediție a festivalului de scurt-metraj Filmul de Piatra și-a desemnat câștigătorii. La categoria Ficțiune, marele câștigător a fost comedia Când afară ninge în regia lui Conrad Mihail Mericoffer, care ilustrează eforturile unui tânăr cuplu de-a pune în funcțiune liftul blocului în care locuiesc, împotriva voinței unei șefe de scară zgârcite.