Centrul de Comunicare Vizuală anunță deschiderea expoziției de fotografie „Povești de festival”
https://www.ziarulmetropolis.ro/centrul-de-comunicare-vizuala-anunta-deschiderea-expozitiei-de-fotografie-povesti-de-festival/

Centrul de Comunicare Vizuală anunţă deschiderea expoziţiei de fotografie „Poveşti de festival”, o iniţiativă artistică ce îşi propune să celebreze şi să promoveze Festivalul Internaţional George Enescu printr-o perspectivă vizuală inedită.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2024

Expoziția care va avea loc în perioada 12-21 aprilie 2024 la Ateneul Român și Muzeul Național de Artă al României – Sala Auditorium, este desfășurată sub Patronajul Ministerului Culturii și este organizată de Centrul de Comunicare Vizuală în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, Filarmonica „George Enescu” și Artexim, organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu.

„Povești de festival” – mai mult decât o expoziție, este o călătorie vizuală în inima unuia dintre cele mai apreciate festivaluri de muzică clasică din lume. Prin 48 de imagini captivante, vizitatorii vor avea ocazia să redescopere frumusețea și intensitatea momentelor muzicale, spațiile emblematice ale vieții muzicale bucureștene, interpretările excepționale și atmosfera inconfundabilă a festivalului, văzute prin lentila fotografilor oficiali ai ediției a XXVI-a a Festivalului Enescu. Fotografiile sunt semnate de Andrada Pavel, Andrei Gîndac, Cristina Tănase, Cătălina Filip și Petrică Tănase.

Această expoziție reprezintă un omagiu adus artiștilor, muzicii și, nu în ultimul rând, publicului, subliniind puterea fotografiei de a comunica și de a transmite emoție, de a nara acele povești de culise care altfel ar rămâne nespuse. „Povești de festival” își dorește să evidențieze ideea de comunicare a artei prin artă, creând un dialog între muzică și fotografie, între artiști și public, între tradiție și contemporaneitate.

Petrică Tănase, organizator

Salut organizarea acestei expoziții emoționante, al cărui scop este nu doar de a oferi o retrospecție vizuală a ediției anterioare, ci și de a inspira și a atrage publicul către edițiile viitoare ale Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, contribuind la promovarea valorilor culturale și artistice de excepție pe care festivalul le reprezintă.

Cristina Uruc, manager Artexim,

organizatorul Festivalului și Concursului Internațional George Enescu

O componentă educativă este, de asemenea, integrată în proiect, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a înțelege mai bine rolul fotografiei în documentarea și conservarea patrimoniului cultural.

Vernisajul expoziției „Povești de festival” va avea loc vineri, 12 aprilie 2024, ora 19:45, la Ateneul Român, în pauza concertului Filarmonicii George Enescu.

Reprezentanții media sunt rugați să confirme participarea la [email protected].

Programul de vizitare pentru public în perioada 12-21 aprilie, la Ateneul Român, poate fi consultat pe fge.org.ro

Programul de vizitare al expoziției în cadrul MNAR, foaierul Auditorium, este următorul:

Miercuri, joi, vineri: 10:00 – 18:00

Sâmbătă și duminică: 11:00 – 19:00.

Explorați, simțiți și redescoperiți Festivalul Internațional George Enescu prin „Povești de festival”!

Expoziția „Povești de Festival” este un eveniment desfășurat sub Patronajul Ministerului Culturii.

“Povești de festival” este un eveniment conex Conferinței Naționale de Fotografie.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.