CENUȘĂREASA – primul musical pentru copii produs de o companie de teatru particulară
https://www.ziarulmetropolis.ro/cenusareasa-primul-musical-pentru-copii-produs-de-o-companie-de-teatru-particulara/

O fată tânără trăieşte o situaţie nefericită ce pare să nu aibă rezolvare. Orfană de mamă încă din copilărie, eroina noastră îşi pierde acum tatăl – plecat la război – şi rămâne, la vârsta adolescenţei, în grija unei mame vitrege, o femeie rea şi apucătoare, preocupată doar de viitorul ei şi al fetelor sale, Odette şi Jeannette. Dar norocul omului e schimbător. Și uite-aşa, într-o zi şi-o noapte, sub privirea protectoare a unui Înger păzitor – Zâna celor buni la suflet –, lucrurile se îndreaptă şi o pornesc pe drumul cel bun, iar lacrimile de supărare se transformă în lacrimi de fericire.

Un articol de Petre Ivan|19 mai 2017

Pusă în scenă de regizorul Bogdan Tudor Pelerin, pe muzica originală a compozitorului Zeno Apostolache Kiss și în scenografia Danei Brătășanu, Cenușăreasa este povestea copilului crescut în familii vitrege, necăjit continuu de frați, neglijat, tratat cu severitate ori pedepsit pe nedrept de părinți. Ea este, în același timp, istoria unei fete tinere care, trăind în lipsuri și prinsă în rutina cenușie a vieții de zi cu zi, îndrăznește să viseze și, în felul acesta, își schimbă destinul. O rază de soare și o notă de neastâmpăr aduc în poveste Melinda și Jager, doi șoricei simpatici, prietenoși și de maaaare ajutor, care ne ghidează oarecum pe firul narațiunii. Spectacolul – inspirat de celebrul basm consacrat în Europa Occidentală de Charles Perrault și Frații Grimm – combină jocul actorilor și interpretarea muzicală live cu proiecția video și jocul păpușilor, oferind o versiune cu totul nouă și captivantă a basmului de la care pleacă, și este primul musical pentru copii realizat de Compania Pelerin, în parteneriat cu Timpul cireșelor – revistă online de teatru, film și carte pentru copii și adolescenți.

Cenusareasa_facebook-cover_general

Primele două reprezentații vor avea loc pe 21 și pe 28 mai, de la ora 11.00, în sala de teatru a Clubului La Scena, de pe Calea Călărașilor 55, la doi pași de Centrul Vechi al Bucureștiului. Un al treilea spectacol se va juca pe 2 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii ”Arlechino – Caravana poveștilor” de la Brașov.

Georgeta Nedelcu și Georgiana Rusu în CENUȘĂREASA. Regia Bogdan Tudor Pelerin - Compania Pelerin

Georgeta Nedelcu și Georgiana Rusu în CENUȘĂREASA. Regia Bogdan Tudor Pelerin – Compania Pelerin

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Georgeta Nedelcu, Georgiana Rusu / Cristina Pleșa, Alina Dumitrelea, Oana Oancea, Iulia Antonie, Costin Gavază și Tess – Teodora Sântean, o tânără solistă din Tg. Mureș care îi împrumută vocea unuia dintre personajele feminine. Hai la teatru! Hai la Cenușăreasa!

03
/10
/14

Competiția de lungmetraje din cea de-a doua zi a Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Braşov a propus trei filme venite din culturi diferite (americană, franceză și irlandeză), bine jucate și bine regizate.

03
/10
/14

În perioada 25 - 29 octombrie 2014, Teatrul Metropolis este invitat să participe cu trei producţii remarcabile la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru: LECŢIA DE VIOLONCEL, TARTUFFE sau IMPOSTORUL şi VOCEA UMANĂ, care se vor juca la sediul Teatrului Metropolis, din strada Mihai Eminescu nr. 89.

03
/10
/14

Ştiţi că populara serie B.D., regizată de Mircea Drăgan şi având în distribuţie actori ca: Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Iurie Darie, Sebastian Papaiani, George Mihăiță sau Dumitru Furdui, nu ar fi existat dacă Lucian Pintilie nu realiza "Reconstituirea" (1968)?

03
/10
/14

Scriitorul britanic David Lodge s-a întâlnit cu publicul din România miercuri seară, la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT). David Lodge a vorbit şi despre traducerile cărţilor sale, spunând că el depinde foarte mult de traducătorii din ţările unde se publică volumele sale, întrucât nu cunoaşte limbile în care acestea apar.

02
/10
/14

Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru filmul The Artist, este unul dintre invitații speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie, Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu). The Artist a câștigat peste 100 de premii și a marcat un record în cinematografia franceză

02
/10
/14

Fanii animaţiei vor şti să îşi rezerve în agendă săptămâna 3-12 octombrie, când unul dintre cei mai celebri animatori americani se întoarce la Anim’est. După prezenţa la a treia ediţie, în 2008, Bill Plympton este din nou invitat la cel mai iubit festival de film din capitală și aduce, în programul proiecţiilor de anul acesta, o mulțime de titluri premiate din cariera sa.

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

02
/10
/14

”America de peste pogrom”, un nou roman semnat de Cătălin Mihuleac și apărut la Editura Cartea Românească, este disponibil în librăriile din țară și în ediție digitală. Volumul apare după ”Aventurile unui gentelman bolşevic” şi ”Zece povestiri multilateral dezvoltate”, apărute în 2012, respectiv 2010, la aceeași editură.