China Moses, în premieră în Timișoara, pe scena JAZZ™ 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/china-moses-in-premiera-in-timisoara-pe-scena-jazz-2017/

JAZZ™ 2017 anunţă încă o premieră pentru Timişoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele şi contrângerile, iar vocea ei transmite emoţie, pasiune şi profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

Un articol de Liliana Matei|17 martie 2017

Fiica lui DeeDee Bridgewater, artista care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, și a regizorului Gilbert Moses, pionier al teatrului afro-american, a pășit încă din copilărie în lumea muzicii și a teatrului. Astfel, la 16 ani, în 1996, a lansat primul său single, Time, a cărui videoclip a fost regizat de Jean-Baptiste Mondino.

Succesul acestuia a fost urmat de trei albume „China”, „On Tourne en Rond”și „Good Lovin”, transformând-o într-o adevărată forță a scenei r’n’b din Franța. Artista a lucrat cu labelul suedez de hip-hop Breaking Bread și cu artiști precum DJ Mehdi, Diam’s, Karriem Riggins, Guru, Anthony Marshall.

Împreună cu Raphaël Lemonnier, backing singer-ul Camillei, artista a creat un show numit „Gardenias For Dinah”, un tribut pentru idolul lor, Dinah Washington. Tot ea a fost sursa de inspirație pentru albumul „This one’s for Dinah”, lansat în 2009 la labelul Blue Note.

După turneul mondial care au adus-o pe scene din Europe, India, Lebanon, Canada și Japonia, artista împreună cu Lemonnier au lucrat la următorul album, „Crazy blues”, album dedicat marilor cântărețe de blues și jazz care au influențat-o și inspitat-o pe Moses, ea lucrând la acesta și ca producător.

Pe lângă contribuția adusă la albumul lui André Manoukian, „So in love”, Moses a realizat un nou show, în toamna lui 2013, cu cântece de dragoste precum „Dont let me be misunderstood”, „Lullaby of Birdland” sau ”I’ve got you under my skin”.

Pe lângă o carieră muzicală, artista are și o cariară în televiziune, colaborând cu posturi precum MCM sau MTV France. În 2011 s-a alăturat și echipei celui de-al optulea sezon din Le Grand Journal al Canal+ și tot în acel an a prezentat show-ul Made in China, la Jazz Radio.

A urcat pe scenă alături de mama ei cu mai multe ocazii, acompaniată de orchestra precum Deutsch Filmorchester Babelsbers și WDR Big Band.

Până acum, JazzTM 2017 are, pe lângă China Moses, încă trei concerte anunțate: Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down și Bill Laurance.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.

29
/08
/22

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din București (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, în parteneriat cu Fundația Regală Margareta a României și Muzeul Național George Enescu și cu susținerea Kaufland România, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează concertul de deschidere a turneului național FIORI E COLORI.

26
/08
/22

Dimitri’s Bats a lansat piesa „Get Your Fix”, un nou single despre reclame, dragoste și consumerism, de pe viitorul EP al trupei, „Get Your Fix”. Vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe Radu Osaciuc, solistul trupei, într-un interviu sub formă de alfabet.