China Moses, în premieră în Timișoara, pe scena JAZZ™ 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/china-moses-in-premiera-in-timisoara-pe-scena-jazz-2017/

JAZZ™ 2017 anunţă încă o premieră pentru Timişoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele şi contrângerile, iar vocea ei transmite emoţie, pasiune şi profunzime, odată cu fiecare cuvânt.

Un articol de Liliana Matei|17 martie 2017

Fiica lui DeeDee Bridgewater, artista care s-a aflat anul trecut pe scena din Piața Victoriei a festivalului JazzTM, și a regizorului Gilbert Moses, pionier al teatrului afro-american, a pășit încă din copilărie în lumea muzicii și a teatrului. Astfel, la 16 ani, în 1996, a lansat primul său single, Time, a cărui videoclip a fost regizat de Jean-Baptiste Mondino.

Succesul acestuia a fost urmat de trei albume „China”, „On Tourne en Rond”și „Good Lovin”, transformând-o într-o adevărată forță a scenei r’n’b din Franța. Artista a lucrat cu labelul suedez de hip-hop Breaking Bread și cu artiști precum DJ Mehdi, Diam’s, Karriem Riggins, Guru, Anthony Marshall.

Împreună cu Raphaël Lemonnier, backing singer-ul Camillei, artista a creat un show numit „Gardenias For Dinah”, un tribut pentru idolul lor, Dinah Washington. Tot ea a fost sursa de inspirație pentru albumul „This one’s for Dinah”, lansat în 2009 la labelul Blue Note.

După turneul mondial care au adus-o pe scene din Europe, India, Lebanon, Canada și Japonia, artista împreună cu Lemonnier au lucrat la următorul album, „Crazy blues”, album dedicat marilor cântărețe de blues și jazz care au influențat-o și inspitat-o pe Moses, ea lucrând la acesta și ca producător.

Pe lângă contribuția adusă la albumul lui André Manoukian, „So in love”, Moses a realizat un nou show, în toamna lui 2013, cu cântece de dragoste precum „Dont let me be misunderstood”, „Lullaby of Birdland” sau ”I’ve got you under my skin”.

Pe lângă o carieră muzicală, artista are și o cariară în televiziune, colaborând cu posturi precum MCM sau MTV France. În 2011 s-a alăturat și echipei celui de-al optulea sezon din Le Grand Journal al Canal+ și tot în acel an a prezentat show-ul Made in China, la Jazz Radio.

A urcat pe scenă alături de mama ei cu mai multe ocazii, acompaniată de orchestra precum Deutsch Filmorchester Babelsbers și WDR Big Band.

Până acum, JazzTM 2017 are, pe lângă China Moses, încă trei concerte anunțate: Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down și Bill Laurance.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu