Chuck Norris vs. Communism, în deschiderea primei ediții a Science, Fiction & Technology Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/chuck-norris-vs-communism-in-deschiderea-primei-editii-a-science-fiction-technology-film-festival/

Cristian Mungiu, Irina Margareta Nistor şi Adriana Babeţi în dialog despre România 30 de ani mai târziu – de la analog la digital. De pe 27 până pe 29 septembrie, cinefilii timişoreni şi pasionaţii de ştiinţă şi tehnologie sunt aşteptaţi la Aerodromul Cioca, Calea Torontalului km.3, la Science, Fiction & Technology Film Festival Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2019

Evenimentul cinematografic care va explora prin film diferite tematici din domeniile știință, ficțiune se deschide se va deschide cu o proiecție eveniment a filmului Chuck Norris vs. Communism, în regia Ilincăi Călugăreanu.

Proiecția va avea loc vineri 27 septembrie, de la ora 15:00 și va fi urmată, de la 16:30, de un dialog între regizorul Cristian Mungiu, criticul de film Irina Margareta Nistor protagonista filmului și ambasadorul festivalului de la Timișoara și scriitoarea Adriana Babeți despre România 30 de ani mai târziu – de la analog la digital.

Chuck Norris vs Communism primul film românesc achiziționat și proiectat în America de Nord de către platforma de streaming Netflix, prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au transformat vocea unei femei într-un simbol al libertății și care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist.

Unde se găsea România în urmă cu 30 de ani, pe vremea când filmele pe casete video constituiau gura noastră de libertate, și ce drum am parcurs până astăzi, la generația internetului și a smart-phone-ului?

Câte dintre aspirațiile noastre s-au împlinit și în ce măsură modificarile de tehnologie ne-au afectat viața?

În cea de-a doua zi de festival, pe 28 septembrie, de la ora 11:30, Science, Fiction & Technology Film Festival Timișoara va explora domeniul spionajului cibernetic cu proiecția maraton a mini-seriei Hackerville, regizată de Igor Cobileanski și Anca Miruna Lăzărescu.

Duminică, 29 septembrie, de la ora 15:00 va fi proiectat filmul Almost human, în regia danezului Jeppe Rønde – o explorare a viitorului tehnologiei și a valențelor sale. Filmul se construiește pe notițele despre condiția umană ale unor oameni de știință și ale unui robot.

Organizat de Asociația Cinemascop și Flight Festival, Science, Fiction & Technology Film Festival își propune să ofere orașului și regiunii posibilitatea de a fi la curent in anii ce vin, cu cele mai captivante filme de cinema reunite sub aceste categorii și de a participa la evenimente, dezbateri și activități interactive legate de tehnologie și cinema.

Programul complet al Science, Fiction & Technology Film Festival va fi disponibil în curând și va putea fi accesat pe pagina de Facebook a festivalului, precum și în evenimentul de Facebook disponibil aici.

Foto: Science Fiction – facebook

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

09
/01
/24

CARTEA DE CINEMA Neaşteptată apariţie acest “Desene mişcătoare. Dialoguri despre critică şi cinema”, pe care criticul de film Andrei Gorzo şi criticul literar Mihai Iovănel - prieteni şi colegi de generaţie şi de idei - l-au scos la finalul lui 2023 la Editura Polirom.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.