Cine e fazanul şi Fundătura, la UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-e-fazanul-si-fundatura-la-unatc/

În perioada noiembrie – decembrie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale le-a pregătit iubitorior de teatru două spectacole speciale, Cine e fazanul, de Georges Feydeau şi Fundătura, după un text de Maxim Gorki

Un articol de Petre Ivan|19 noiembrie 2014

Cele două specatcole se vor juca după cum urmează:

19 noiembrie – „Cine e fazanul?”, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

27 noiembrie – „Cine e fazanul?”, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

29 noiembrie – „Fundătura”, ora 19, Sala Octavian Cotescu, Palatul Național al Copiilor

5 decembrie – „Cine e fazanul?”, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

6 decembrie – „Cine e fazanul?, ora 19, Sala Ion Cojar, Palatul Național al Copiilor

CINE E FAZANUL?

de G. Feydeau

Anul III, Arta Actorului

COORDONATOR PROIECT: conf. univ. dr. Paul Chiribuță

ASISTENȚI COORDONATORI PROIECT: Irina Ungureanu, Alice Sălceanu, Sorina Ștefănescu, Cosmin Pană, Vlad Trifaș

COORDONATOR DE AN: conf. univ. dr. Doru Ana

DISTRIBUȚIA

Cine e fazanul

Cine e fazanul?, de Georges Feydeau

Pontagnac: Lucian Bîrsan

Lucienne: Clara Popadiuc

Vatelin: Andrei Radu

Redillon: Bogdan Florea / Mihai Mitrea

Dna Pontagnac: Cristina Juncu / Maria Mitu

Maggy: Catinca Nistor / Bianca Dragomir

Dl Soldignac: Emanuel Becheru

Armandine: Bianca Dragomir / Catinca Nistor

Dl Pinchard: Mihai Mitrea / Bogdan Florea

Dna Pinchard: Ana-Maria Ivan / Andra Coțofană

Clara: Andra Coțofană / Ana-Maria Ivan

Victor / Comisar: Veliko Velikov

Gerome: Maria Mitu / Cristina Juncu

Sinopsis

„La familia Vatelin își face apariția, în primul rând, Pontagnac. Un cuceritor înveterat. El o urmăreşte pe frumoasa Lucienne până acasă, făcându-i avansuri. În timpul acesta, apare soţul Luciennei, care nu este altul decât Vatelin, un bun prieten de-al lui Pontagnac. Vatelin, cunoscându-l bine pe Pontagnac, îl iartă.

Dar un eveniment neaşteptat va semăna discordie: Maggy, fosta amantă a lui Vatelin, de pe vremea când acesta era la Londra, îl vizitează… De acest fapt profită Pontagnac, care îi spune Luciennei că Vatelin o înşală… Urmează o serie de împăcări şi despărţiri spectaculoase pe care Georges Feydeau le-a îmbinat într-un mod cât se poate de savuros.”

FUNDĂTURA

după Maxim Gorki

Anul III, Arta Actorului

UN SPECTACOL DE: Mircea Rusu

COORDONATOR DE AN: conf. univ. dr. Doru Ana

DISTRIBUȚIA

Fundătura, după Maxim Gorki

Fundătura, după Maxim Gorki

Vasilisa Karpovna – IRINA ȘTEFAN

Natașa – THEODORA SANDU

Medvedev – FLAVIUS CĂLIN

Vaska Pepel – GABRIEL MANSOUR

Andrei Klesci – GEORGE BURCEA

Anna – SILVANA MIHAI / OANA CÂRMACIU

Nastia – CRISTINA CONSTANTINESCU

Kvașnia – ALEXANDRA BĂCĂOANU

Bubnov – IULIAN BURCIU

Baronul – VLAD BĂLAN

Satin – LAURENȚIU DRĂGAN

Actorul – CRISTIAN JICMAN

Muta – ANCA VLAD

Cu participarea excepțională a actorilor:

Luka – MIRCEA CONSTANTINESCU

Mihail Kostîliov – TUDOREL FILIMON

Aliokșa – IOAN GYURI PASCU

Costumele: Laura și Mihnea Tăutu

Muzica și versuri: Ioan Gyuri Pascu

Fotografii: Adrian Bulboacă, Nicu Vlăsceanu

Sinopsis

Vioiciunea împletită cu disperarea la cea mai înaltă cotă a suportabilității dezvăluie o lume aparte. Speranța este singura verigă ce leagă sufletele de aici cu cele de afară. Poveștile unor oameni speciali care prin modul lor de a fi nădăjduiesc din toate viscerele la o altă viată la fel ca dumneavoastră, publicul, de altfel, pentru că toți avem ceva special în lupta cu propriile neputințe, obsesii, ratări.

Există și fărâma oniricului care pâlpâie necontenit în fiecare dintre noi. Melanjul dintre visuri și vise, adică tot ce dă savoare omenescului, contopit cu cel dintre amărăciune și dezgust vă vor scormoni semnificative introspecții în adâncurile ființelor dumneavostră.

* * *

Biletele sunt puse în vanzare online pe www.eventim.ro și la magazinele: Orange, Vodafone, Germanos, Domo, Librăriile Cărturești și Librăriile Humanitas.

De asemenea, biletele pot fi achizitionate și la intrarea Palatului Național al Copiilor, sala Ion Cojar.

Prețul unui bilet este de 10 lei.

Pentru pensionari, studenți și elevi – reducere 50%

Foto: Cine e fazanul, Fundătura – Adrian Bulboacă, Nicu Vlăsceanu, UNATC

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).