Cine Shuffle – competiţie de scurtmetraje
https://www.ziarulmetropolis.ro/cine-shuffle-competitie-de-scurtmetraje/

Pasionaţii de film din România îşi pot face cunoscute producţiile în cadrul neconvenţionalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Pasionații de film din România își pot face cunoscute producțiile în cadrul neconvenționalului festival de film aleatoriu „Cine Shuffle”.

Cine Shuffle a fost lansat în această lună de echipa care organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Proiectul își propune să le ofere cineaștilor amatori șansa de a-și prezenta creațiile și de a se promova în fața publicului.

Oricine își poate înscrie producția în competiție; în fiecare lună se trag la sorți filmele care vor fi vizionate de public, iar spectatorii vor decide care sunt cele mai bune filme. Realizatorii producțiilor apreciate de public vor fi premiate. Primele proiecții vor avea loc în 31 octombrie.

Festivalul pasionaţilor – Cine Shuffle

„La fiecare ediție a TIFF-ului sunt întrebat care sunt criteriile de selecție a filmelor din program, de parcă ele ar putea diferi de la un an la altul. Ideea unui festival neconvențional, cu filme extrase la întâmplare dintr-o urnă cu toate tilurile înscrise, fără ca cineva să le vadă înainte și să aleagă, mi-a venit din dorința de a nu mai auzi această întrebare – tocmai pentru că procesul de selecție este explicit încă din titlul festivalului”, a declarat Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF și cel care a avut inițiativa „Cine Shuffle”.

După cum îi spune și numele, „Cine Shuffle” este un festival „aleatoriu”, pentru că în fiecare lună norocul va decide ce proiecții vor fi prezentate publicului: se va trage la sorți dintre toate producțiile trimise.

Cine Shuffle

Afișul festivalului Cine Shuffle

Pentru înscrierea la festival, un film trebuie să aibă maximum 30 de minute, să fie vorbit, dublat sau subtitrat în limba română, iar formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi).

Filmul și formularul de înscriere se vor trimite online, la adresa de email [email protected]. Fiecare film înscris va primi un număr, care va intra la tragerea la sorți organizată lunar.

Astfel, filmele care nu au fost trase la sorți în luna înscrierii vor putea fi extrase ulterior.

Foto credit: TIFF, Cine Shuffle

07
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță Retrospectiva TIFF 2022 la București. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Institutul Francez, va avea loc la Cinema Elvire Popesco în perioada 21 – 24 iulie, iar spectatorii vor avea ocazia să urmărească cele mai populare filme ale ediției, dar și producțiile care au câștigat trofeele festivalului de la Cluj-Napoca.

05
/07
/22

Minionii (ființe mici, galbene, cilindrice, cu unul sau doi ochi acoperiți de ochelari, care vorbesc limba „minioneză” pe care doar maleficul lor stăpân, Gru, pare s-o stăpânească la perfecție) și-au câștigat celebritatea binemeritată și au ajuns, iată, cap de afiș al celui de-al doilea lungmetraj dedicat poveștii lor.

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.