Filme şi ateliere pentru copii, la Festivalul Ceau, Cinema!
https://www.ziarulmetropolis.ro/filme-si-ateliere-pentru-copii-la-festivalul-ceau-cinema/

Mai multe filme şi ateliere pentru copii, care au ca temă principală educaţia ecologică, fac parte din programul ediţiei a noua a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2022

Publicul tânăr va putea să vadă “Străjerii Deltei” (2021), un film românesc de aventuri realizat de Liviu Mărghidan. Mai mulţi copii îşi petrec vacanţa de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învaţă cum să supravieţuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăţă apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric, aşa că acum copiii au o misiune importantă.

Ceau, Cinema! continuă şi în acest an parteneriatul de tradiţie cu Animest, care va prezenta, sub titlul “Prieteni vechi, prieteni noi”, o selecţie de 12 scurtmetraje de animaţie pentru copii proiectate în ultimii ani la Minimest, secţiunea dedicată publicului tânăr de la cunoscutul festival. Filmele sunt o invitaţie la îngrijirea naturii şi la găsirea de soluţii pentru a avea o planetă mai curată, dar şi la respect şi toleranţă faţă de cei din jur.

“Străjerii Deltei” şi selecţia de scurtmetraje Animest vor fi prezentate, de asemenea, şi pentru publicul tânăr din Gottlob, în cinematograful recondiţionat din comuna timişeană.

La Timişoara, copiii şi adolescenţii vor mai putea vedea documentarele despre natură “Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni” (2016) şi “Vecinii – un film despre conviețuirea cu urșii” (2022), realizate de Cristian Ilea. Operatorul şi regizorul timişorean va susţine totodată un atelier cu intrare liberă despre filmarea vieţii sălbatice.

În plus, copiii sunt invitaţi la o nouă ediţie a atelierului “Timişoara la cutie”. Cei mici vor avea ocazia să îşi construiască propriul cinematograf – macheta viitorului cinematograf recondiţionat Studio -, iar în a doua parte a atelierului vor desena afişe de film, sub îndrumarea ilustratorului de cărți pentru copii Dan Ungureanu.

Programul complet al ediţiei a noua este disponibil pe site-ul ceaucinema.ro şi pe paginile de Facebook şi Instagram ale festivalului. Abonamentele şi biletele pot fi achiziţionate de pe iabilet.ro.

Proiecţiile Ceau, Cinema! vor avea loc la Cinema Victoria, Grădina de Vară şi Sala Capitol de la Filarmonica Banatul, Piaţa Traian şi Faber, dar şi în cinematograful din comuna Gottlob.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.