„Cinema în aer liber”, din 3 august în Parcul Alexandru Ioan Cuza
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinema-in-aer-liber-din-3-august-in-parcul-alexandru-ioan-cuza/

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

Un articol de Liliana Matei|29 iulie 2014

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 3 august, de la ora 20.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza – Insula Pensionarilor, cu un concert Bosquito, urmat de un spectacol în premieră al trupei de world music Imam Baildi. Trupa din Grecia vine cu un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară.

În cadrul celei de-a 3-a ediţii a cinematografului în aer liber, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, precum şi proiecţii clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România.

Dintre acestea, cinci filme vor putea fi urmărite în premieră naţională: „Kon-Tiki”, „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

Ineditul celei de-a 3-a ediţii de „Cinema în aer liber” îl reprezintă proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Evenimentul „Cinema în aer liber” este parte a proiectului „Caravana Metropolis” şi s-a desfăşurat pentru prima dată în Sectorul 3 în anul 2012. De-a lungul celor două ediţii, proiecţiile au adunat în jurul celui mai mare ecran gonflabil 45.000 de persoane.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.