Cinepolitica – Coreea de Nord, „genocidul medicamentelor” şi Înapoi în 1942
https://www.ziarulmetropolis.ro/cinepolitica-despre-coreea-de-nord-genocidul-medicamentelor-si-inapoi-in-1942/

O întâlnire cu Adelin Petrişor şi poveştile sale din Coreea de Nord, un documentar tulburător despre „genocidul medicamentelor” şi superproducţia cu Adrien Brody sunt câteva dintre evenimentele de neratat în weekend, la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2014

Unul dintre cei mai cunoscuți reporteri români, Adelin Petrişor, își prezintă sâmbătă, 12 aprilie, de la 20.30, la Cinema Elvira Popescu, documentarul Coreea de Nord, nimic de invidiat.

Filmul a fost realizat după vizita pe care a făcut-o în 2012 în cel mai dur lagăr comunist încă existent în lume, alături de cameramanul TVR Cătălin Popescu. Cei doi au fost primii jurnalişti TV români cărora li s-a permis accesul după 1989 în ţara izolată de restul lumii. Intrarea este liberă.

Documentarul răvășitor Fire in the Blood / Foc în vine, despre „genocidul medicamentelor”, va rula în premieră sâmbătă, 12 aprilie, ora 18.00, la Cinema Studio.

Între 1997 și 2003, decizia unor companii farmaceutice gigant de a nu permite scoaterea pe piață a medicamentelor anti-HIV/SIDA accesibile a dus la moartea a circa 10 milioane de oameni în Africa și Asia. Filmul este regizat de Dylan Mohan Gray și narat de William Hurt.

Cinepolitica

Cea de-a treia ediție Cinepolitica se va încheia duminică, 13 aprilie, ora 20.00, la Cinema Studio, cu gala de premiere a câștigătorilor competiției, urmată de proiecția filmului Înapoi în 1942 / Yijiu si er / Back to 1942, propunerea Chinei la Oscar, anul acesta.

Foto cu Cinepolitica – Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.