„Clasic e fantastic”, concert dedicat Zilei Culturii Romane
https://www.ziarulmetropolis.ro/clasic-e-fantastic-concert-dedicat-zilei-culturii-romane/

Ziua Culturii Române, care se sărbătoreşte pe 15 ianuarie, va fi celebrată de Filarmonica „George Enescu” la Ateneul Român din Capitală pe 20 ianuarie, evenimentul marcând, totodată, împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Concertul „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica” din 20 ianuarie, de la ora 11.00, este […]

Un articol de Andrada Văsii|9 ianuarie 2013

Ziua Culturii Române, care se sărbătoreşte pe 15 ianuarie, va fi celebrată de Filarmonica „George Enescu” la Ateneul Român din Capitală pe 20 ianuarie, evenimentul marcând, totodată, împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

Concertul „Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica” din 20 ianuarie, de la ora 11.00, este dedicat Zilei Culturii Române şi prilejuieşte întâlnirea cu câţiva dintre cei mai buni percuţionişti români, cadre didactice şi studenţi de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Ei vor propune celui mai tânăr public de concert o călătorie în lumea fascinantă a ritmurilor şi sonorităţilor unei mari familii de intrumente muzicale, cea a instrumentelor de percuţie, informează un comunicat.

Interpreţii Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Alexandru Dan, Alexandru Stroe vor oferi publicului lucrări de Johann Sebastian Bach, S.Fink, Ney Rosauro, David Friedman, Steve Reich, şi Terry Riley.

„Clasic e Fantastic” este cel mai amplu proiect educaţional de muzică clasică destinat copiilor şi tinerilor, în care sunt implicaţi muzicieni profesionişti şi amatori. Alături de ei urcă pe scenă şi viitorii muzicieni, în prezent studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Proiectul „Clasic e Fantastic” este o premieră în România. În majoritatea oraşelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York, marile instituţii muzicale de cultură derulează de ani de zile programe educaţionale asemănătoare.

Pentru cea de-a treia stagiune a acestui proiect (2012 – 2013), obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii şi tineri, facilitând astfel accesul acestora la educaţia muzicală clasică.

Biletele pentru concertul de pe 20 ianuarie se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român, miercuri, de la ora 12.00, preţul unui bilet fiind de 15 lei. În limita locurilor disponibile, se fac rezervări pentru grupuri şcolare. Numarul maxim de locuri ce pot fi cumparate de o singură persoană este 10.

Concertul nu este recomandat copiilor sub şapte ani.

 

 

Sursa: Mediafax

08
/10
/13

CRONICĂ DE FILM Malavita: O familie criminală, noua joacă postmodernă a francezului americanizat Luc Besson, este un film tarantinesc ceva mai puţin sângeros şi cu un umor negru al cărui principal defect este că nu-şi testează propriile limite.

07
/10
/13

După un week-end plin, în care Ernest et Célestine a încălzit toate inimile din sală iar selecţia lui Michael Helmerhorst a pus la încercare limitele spectatorilor la The Night of the Trashbin Treasures, Animest 2013 continuă.

07
/10
/13

„Teatru", noul ciclu de producţii teatrale, premiere absolute, prezentat de Radu Beligan, va fi deschis în 7 octombrie de „Regina mamă", o dedicaţie în două părţi pentru „regina scenei româneşti" - Olga Tudorache - care îşi aniversează ziua de naştere pe 11 octombrie.

07
/10
/13

Aseară s-a încheiat cea de-a treia ediție a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, dedicate anul acesta reputatului teatrolog George Banu. Organizat de Teatrul Național Cluj-Napoca și de Ministerul Culturii, evenimentul a cuprins spectacole de teatru semnate de Silviu Purcărete, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija, Gábor Tompa, proiecții de filme, expoziții și dezbateri.

06
/10
/13

Astăzi, de la ora 19.00, muzica clasică va răsuna live la Palas Mall din Iaşi, unde Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena.

06
/10
/13

Sezonul premiilor Nobel 2013 debutează luni cu cel pentru medicină, iar speculaţiile abundă deja pe seama viitorilor laureaţi ai prestigiosului premiu pentru pace și literatură.