Claudia Cardinale, pe afișul festivalului de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudia-cardinale-pe-afisul-festivalului-de-la-cannes/

Salutat pentru simţul său estetic, afişul celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de la Cannes (17 — 28 mai 2017) care o reprezintă pe Claudia Cardinale dansând pe un acoperiş la Roma în 1959, a fost ironizat de presa franceză, acesta suspectând o retuşare a taliei şi a coapselor actriţei italiene.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2017

Claudia Cardinale nu era probabil suficient de slabă pentru Cannes”, „Dacă nici Claudia Cardinale nu poate întruchipa frumusețea fără retușuri, am ajuns rău!”, sunt doar două din zecile de mesaje care circulă pe Twitter la adresa noului posterul al festivalului de la Cannes.

Posterul este minunat, după cum putem constata și totodată regreta datorită unui gif animat care circulă pe Twitter, care arată că imaginea a fost amplu retușată, comparativ cu cea originală, pentru a face mai fină talia actriței…. Păcat. – Télérama

Afișul oficial al celei de-a 70-a ediții a Festivalului de la Cannes, care va avea loc în perioada 17 — 28 mai, este „vesel, liber și îndrăzneț, aducând omagiu unei actrițe aventuriere și unei femei independente…”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, care nu au dorit să comenteze criticile.

La rândul, său reputata actriță italiană s-a declarat onorată și mândră că a fost aleasă ca imagine a viitorului Festival. „Este exact imaginea pe care mi-am făcut-o despre acest Festival: strălucitoare”, a spus Claudia Cardinale

Regizorul spaniol Pedro Almodovar va fi președintele juriului, în timp ce maestră de ceremonii va fi actriță italiană Monica Bellucci.

Foto: Claudia Cardinale – facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.