Claudiu Bleonț, într-o nouă premieră – ,,Elefantul din camera”, pe scena Naționalului din Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudiu-bleont-intr-o-noua-premiera-elefantul-din-camera-pe-scena-nationalului-din-craiova/

ELEFANTUL DIN CAMERĂ (sau The Vibrator Play), de Sarah Ruhl (USA), este o comedie neagră despre intimitate şi electricitate, ultima înţeleasă ca adjuvant al… intimităţii de cuplu. Pe la 1880, în zorii erei electricităţii, apăreau bizare fapte istorice conform cărora medicii foloseau vibratoare pentru a trata femeile „isterice” (şi chiar pe unii dintre bărbaţi). Spectacolul îi are în centrul „electricităţii” pe Doctorul Givings şi pe soţia acestuia şi modul în care noua lui terapie le afectează întreaga viaţă domestică.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2017

Într-un mod aparent perfect, într-o casă victoriană înstărită, arătosul gentleman-om de știință Dr. Givings a inventat (cu cele mai inocente intenții) un dispozitiv extraordinar pentru tratarea „isteriei” la femei (și, ocazional, la bărbați): vibratorul.

Mereu prin preajma laboratorului doctorului, tânăra și energica lui soție încearcă din răsputeri să se apropie de fiica lor nou-născută și se întreabă ce se întâmplă mai exact în „camera alăturată”.

Când o nouă pacientă „isterică” și soțul acesteia aduc o doică, dar și propria lor relație complicată în casa doctorului, Dr. și Doamna Givings trebuie să-și examineze natura propriului mariaj și să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să iubești o persoană. Nu doar „electric”…

Distribuția: Claudiu BLEONȚ, Cerasela IOSIFESCU, Iulia LAZĂR, George Albert COSTEA, Angel RABABOC, Vlad UDRESCU, Iulia COLAN, Alina MANGRA.

Regia artistică, traducere și adaptare – Dragoș MUȘOIU, asistent de regie – Cătălin VIERU, decor -Andreea Simona NEGRILĂ, Costume – Elena GHEORGHE, muzica – Tibor CARI.

Claudiu Bleonț despre ,,Elefantul din cameră

L-am întâlnit pe Claudiu Bleonț, actorul care interpretează personajul doctorului Givings, între două repetiții pentru piesele în care joacă și am profitat de ocazie ca să înțelegem mai multe despre acest Elefant misterios:

Elefantul din camera

Elefantul din camera

Cum a fost prima întâlnire dintre actorul Claudiu Bleonț și ,,Elefantul din cameră ?

Claudiu Bleonț: Întâlnirea cu Elefantul a fost înfricoșătoare….pentru că s-a stecurat cu Trompa în creierul meu și a supt înfometat și bruma de substanță pe care o mai aveam….lăsâdu -mă dezgolit să mă accept așa cum sunt!

Ați mai jucat în regia lui Alexandru Mușoiu și în ,,Spargerea” cât de diferit l-ați găsit acum?

Claudiu Bleonț: Dragoș Mușoiu după Spargerea a condus „Elefantul din cameră sau The Vibrator Play ” așa este titlul exact al piesei, cu intuiția unei Călăuze în labirintul mitologic al subconștientlui uman! WOW!

Textul Sarei Ruhl a fost nominalizat la Premiul Pulitzer, în ce fel l-ai perceput?

Claudiu Bleonț: Să primești la 40 de ani, de la două din cele mai importante Fundații pentru  literatură și artă din lume și din America, pentru piesa de teatru scrisă de tine ” Elafantul din cameră sau The Vibrator Play”   odată suma de 900.000 $ și apoi 200.000$ ca recunoaștere a valorii acestei piese de teatru , cred că spune TOT.

Elefantul din cameră se va juca pe 6 si 11 aprilie pe scena Teatrului Național ,,Marin Sorescu” din Craiova.

Foto: Elefantul din camera – Teatrul National din Craiova

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

Luna martie aduce un nou spectacol în repertoriul Teatrului Ion Creangă. „Amintiri din copilărie“ are avanpremiera și premiera vineri, 1 martie, de la ora 10:00, respectiv 18:00, la Sala Mare din Piața Amzei nr. 13. Spectacolul marchează, în același timp, începutul celei de-a doua ediții a evenimentului „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Scriitorul francez Édouard Louis, autor al cărții „Cine l-a ucis pe tata?”, a fost spectator al producției cu același nume, pusă în scenă de Andrei Măjeri la Teatrul Metropolis, în seara de vineri, 23 februarie 2024. În urma vizionării, publicul și oamenii de teatru prezenți în sală s-au bucurat de o conferință cu acesta, moderată de Mihaela Michailov, autoarea dramatizării.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.