Clive Owen şi Marion Cotillard, în Legături de sânge. Pe ecrane din 27 iunie
https://www.ziarulmetropolis.ro/clive-owen-si-marion-cotillard-in-legaturi-de-sange-pe-ecrane-din-27-iunie/

Clive Owen este personajul principal în thriller-ul franco-american Blood Ties / Legături de sânge, regia Guillaume Canet, film care va avea premiera pe 27 iunie, adus în România de Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|23 iunie 2014

Remake după un film franţuzesc – Les liens du sang / Rivals, regizat de acelaşi Guillaume Canet, în 2008 – Blood Ties / Legături de sânge este povestea a doi fraţi din cartierul newyorkez Brooklyn, anii ‘70.

Unul dintre ei ajunge gangster (Clive Owen) şi este adânc implicat în lumea crimei, în vreme ce fratele celălalt (Billy Crudup) urmează o carieră în poliţie. La un moment dat, în mod inevitabil, lumile celor doi se întâlnesc.

Acum în vârstă de 50 de ani, exact ca personajul său din Blood Ties, Clive Owen (Children of Men, Inside Man, The Bourne Identity, King Arthur, Sin City, Closer, Derailed, Shadow Dancer, The International) este un actor britanic binecunoscut publicului european precum şi celui din Statele Unite ale Americii.

Regizorul francez Guillaume Canet spune despre Clive Owen că a trebuit să-şi exerseze puţin accentul britanic pentru a suna american. “Pentru Clive a fost un rol diferit de cele de până atunci. Acum a trebuit să întruchipeze un bărbat charismatic, dar destul de dur, atrăgător, dar care în acelaşi timp stârneşte teamă.”

Iniţial, rolul din Blood Ties / Legături de sânge fusese solicitat de actorul Mark Wahlberg, care ulterior s-a râzgândit din cauza unui film recent în care avusese un rolClive Owen similar. Guillaume Canet a ajuns la Clive Owen prin intermediul unei cunoştinţe, regizorul Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también).

Clive Owen: “Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni”

 

 

Clive Owen a debutat în 1988 în filmul Vroom al lui Beeban Kidron. Ulterior a avut diverse roluri, precum fratele cu sentimente incestuase din Close My Eyes al lui Stephen Poliakoff sau homosexualul trimis în lagărul nazist de la Dachau pe post de evreu în loc de gay din Bent (1997), în care a jucat alături de Jude Law şi Mick Jagger.

În ultimii ani, Clive Owen a jucat cu Julia Roberts în Duplicity (2009), în International (2009), cu Naomi Watts, în Boys Are Back (2009), în Trust (2010) şi în Killer Elite (2011), cu Robert De Niro şi Jason Statham.

Clive Owen: “Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni. Tot timpul am fost atras de personajele periculoase. Aceste roluri sunt de obicei de departe mult mai interesante şi nu mi-e frică să le fac.”

Blood Ties / Legături de sânge are 144 de minute, este o coproducţie Franţa-SUA şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Foto cu Clive Owen, Marion Clotillard şi Blood Ties / Legături de sânge – Independenţa Film.

17
/05
/21

CRONICĂ DE FILM Cu „Femeia de la fereastră” (2021), proaspăt lansat pe Netflix, regizorul Joe Wright propune un film de suspans care se inspiră din „Rear Window” (1954) al lui Alfred Hitchcock. Însă nu trece de nivelul de pastişă.

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.