Closer To The Moon, de Nae Caranfil, în deschiderea Festivalului Filmului Evreiesc de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/closer-to-the-moon-de-nae-caranfil-in-deschiderea-festivalului-filmului-evreiesc-de-la-londra/

Cel mai recent film al regizorului Nae Caranfil, „Mai aproape de lună/ Closer To The Moon”, a fost selectat să deschidă cea de-a 19-a ediţie a UK Jewish Film Festival, care se va desfăşura în perioada 7 – 22 noiembrie, în cinci oraşe din Marea Britanie.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2015

Ediţia de anul acesta a Festivalului Filmului Evreiesc, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Marea Britanie, include 80 de pelicule, care vor fi proiectate la Londra, Manchester, Nottingham, Leeds şi Glasgow, potrivit site-ului manifestării.

Aceasta este pentru prima dată în istoria festivalului când o coproducţie România-SUA, regizată de un cineast român, este aleasă să fie proiectată la gala de deschidere.

Gala va avea loc sâmbătă, la British Film Institute, în prezenţa regizorului Nae Caranfil şi a mai multor actori din distribuţie.

Nae Caranfil

Nae Caranfil

Scenariul filmului „Mai aproape de lună/ Closer To The Moon” este inspirat din fapte reale petrecute în Bucureştiul anului 1959, când un spectaculos atac asupra unei furgonete a Băncii Naţionale a pus întreaga ţară pe jar.

În România comunistă, un astfel de atac este de neconceput atât pentru autorităţile statului, cât si pentru orice om normal.

Autorii loviturii – patru bărbaţi şi o femeie – sunt toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de partid, departe de orice lipsuri materiale.

O lună mai târziu, sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte.

În aşteptarea execuţiei sunt „invitaţi” să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, menită să devină un film educativ şi de propagandă, destinat oamenilor muncii din întreaga ţară.

Foto: Closer To The Moon, Nae Caranfil – cinemagia

01
/04
/20

INTERVIU Regizorul basarabean Dragoş Turea vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre "Grădina Sovietică" (2019), documentarul său care discută înfricoşătoarele experimente secrete cu energie atomică făcute de sovietici în agricultura din Republica Moldova.

31
/03
/20

Premiile Radio România Cultural, care ar fi trebuit să fie decernate în cadrul unei gale programată inițial să aibă loc pe scena Teatrului Odeon, au fost anunțate, luni, 30 martie 2020, în cadrul unei ediții speciale a emisiunii GPS Cultural.

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.

Page 1 of 25912345...102030...Last »