Closer To The Moon, de Nae Caranfil, în deschiderea Festivalului Filmului Evreiesc de la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/closer-to-the-moon-de-nae-caranfil-in-deschiderea-festivalului-filmului-evreiesc-de-la-londra/

Cel mai recent film al regizorului Nae Caranfil, “Mai aproape de lună/ Closer To The Moon”, a fost selectat să deschidă cea de-a 19-a ediţie a UK Jewish Film Festival, care se va desfăşura în perioada 7 – 22 noiembrie, în cinci oraşe din Marea Britanie.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2015

Ediţia de anul acesta a Festivalului Filmului Evreiesc, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Marea Britanie, include 80 de pelicule, care vor fi proiectate la Londra, Manchester, Nottingham, Leeds şi Glasgow, potrivit site-ului manifestării.

Aceasta este pentru prima dată în istoria festivalului când o coproducţie România-SUA, regizată de un cineast român, este aleasă să fie proiectată la gala de deschidere.

Gala va avea loc sâmbătă, la British Film Institute, în prezenţa regizorului Nae Caranfil şi a mai multor actori din distribuţie.

Nae Caranfil

Nae Caranfil

Scenariul filmului “Mai aproape de lună/ Closer To The Moon” este inspirat din fapte reale petrecute în Bucureştiul anului 1959, când un spectaculos atac asupra unei furgonete a Băncii Naţionale a pus întreaga ţară pe jar.

În România comunistă, un astfel de atac este de neconceput atât pentru autorităţile statului, cât si pentru orice om normal.

Autorii loviturii – patru bărbaţi şi o femeie – sunt toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de partid, departe de orice lipsuri materiale.

O lună mai târziu, sunt arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la moarte.

În aşteptarea execuţiei sunt “invitaţi” să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire cinematografică a acţiunii lor, menită să devină un film educativ şi de propagandă, destinat oamenilor muncii din întreaga ţară.

Foto: Closer To The Moon, Nae Caranfil – cinemagia

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »