Cockosi, cel mai bun spectacol la „Bucharest Fringe”. Lista câştigătorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/cockosi-cel-mai-bun-spectacol-la-bucharest-fringe-lista-castigatorilor/

În perioada 29 septembrie – 5 octombrie s-a desfăşurat în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul a urmarit 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost adjudecat de “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Selecția editiei din 2014 a fost realizată de Juriul de Selecţie format din Andreea Dumitru, Cristina Rusiecki, Oltița Cîntec, Cristiana Gavrilă şi Oana Cristea-Grigorescu.

Juriul de Premiere al acestei ediţii a fost format din: Oana Borş, critic de teatru, selecţioner unic al FEST-FDR Timişoara, Adrian Găzdaru, actor şi regizor, Directorul Teatrului Excelsior, Valentin Nicolau, dramaturg, directorul Editurii Nemira, Anda Saltelechi, actriţă, câştigătoarea Premiului Special al Juriului la ediţia anterioară a „Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent.

Câştigătorii acestei ediții sunt:

Premiul pentru cel mai bun spectacol:

Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Premiul pentru cea mai bună regie:

Horia Suru pentru “Cockoşi”, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Cea mai bună interpretare masculină:

Rareş Florin Stoica pentru rolul “John” din spectacolul “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.Cockosi

Cea mai bună interpretare feminină – ex-aequo:

Sabrina Iaşchevici pentru rolurile interpretate în spectacolele ”Inside MȚR” (o producție PopUP Theatrics și Doctor’s Studio) și “Trădare” de Harold Pinter (o coproducție Unteatru, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3 ) și Fulvia Folosea pentru rolul din spectacolul “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

Premiul pentru Dramaturgia Spectacolului:

echipa spectacolului “Mălăieş în călcăieş” (o producție Frilensăr, Iași)

Premiul de Originalitate:

Mihaela Panainte pentru regia spectacolului “Medio Monte” (o producție Teatrul Sala Mică, Baia Mare)

Premiul Special al Juriului:

Spectacolul “Inside MŢR” (o producție PopUP Theatrics și Doctor’s Studio)

Ediţiile viitoare ale “Bucharest Fringe” vor continua să promoveze teatrul independent şi spaţiile independente. De asemenea, vor fi dedicate experimentului artistic, teatrului viu şi căutărilor estetice din domeniul artelor spectacolului.

Foto: Cockosi, Bucharest Fringe – facebook.com/MaratonulTeatruluiIndependent.BucharestFringe

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.