Colinde traditionale, interpretate in sase limbi de copii din scolile brasovene, la Biserica Neagra
https://www.ziarulmetropolis.ro/colinde-traditionale-interpretate-in-sase-limbi-de-copii-din-scolile-brasovene-la-biserica-neagra/

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

Peste 100 de copii, elevi din clasele I-XII de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”, Liceul de Muzică „Tudor Ciortea”, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi ai ansamblului Canzonetta din Braşov îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a cânta colinde tradiţionale europene în cadrul unui spectacol intitulat „Ascultaţi colindul îngerilor la Biserica Neagră”, se precizează într-un comunicat transmis de Biserica Evanghelică, Parohia Braşov.

Sub conducerea profesorilor Ingeborg Acker, Claudia Miriţescu, Gizella Benedek, Gabriela Schlandt, Laura Greavu şi Steffen Schlandt, copiii vor cânta colinde în limbile română, germană, maghiară, latină, engleză şi franceză.

Proiectul, desfăşurat de Biserica Evanghelică Parohia Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, s-a născut din dorinţa de a stimula interesul copiiilor pentru muzică, de a le transmite bucuria de a cânta colinde din diverse zone geografice. Muzicienii braşoveni se vor alătura copiilor şi vor completa ansamblul vocal-instrumental.

„Sperăm astfel să păstrăm vie tradiţia colindului, ce include atât interpreţii cât şi ascultătorii, în lauda şi preamărirea lui Dumnezeu pentru naşterea Mântuitorului”, se mai arată în comunicatul de presă.

Manifestarea începe vineri, la ora 17.00 la Biserica Neagră, iar biletul de intrare costă 5 lei. Acestea se pot cumpăra de la Biserica Neagră începând de miercuri până vineri cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului, când se va permite şi accesul publicului în biserică.

 

Sursa: Agerpres

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).

13
/06
/23

Rodica Mandache şi tânărul actor Eduard Păuna ajung cu spectacolul „Aplauze pentru poet...” pe scena Sălii Thalia, miercuri, 28 iunie, de la ora 19:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Cei doi artiști vor recita din şi despre Eminescu, în ambianța muzicală inedită creată de Cătălin Răducanu la pian și țambal de concert.

13
/06
/23

Anul acesta Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD va găzdui patru spectacole internaționale de excepție. Festivalul va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023, pe Calea Griviței din București, și va aduce în prim-plan evenimente semnate de renumiți artiști din întreaga lume.

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".