Comisarul european pentru educație felicitã realizatorii filmului Poziṭia Copilului
https://www.ziarulmetropolis.ro/comisarul-european-pentru-educatie-felicita-realizatorii-filmului-pozi%e1%b9%adia-copilului/

Dupã succesul rãsunãtor pe care l-a avut Poziṭia Copilului, declaraṭiile oficialilor strãini au început sã aparã. Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, a declarat: „Sunt încântată că organizatorii Berlinalei apreciază aceste filme tot atât de mult ca şi noi. Festivalul este o platformă fantastică pentru cineaştii europeni, precum şi pentru programul MEDIA […]

Un articol de Andrada Văsii|18 februarie 2013

Dupã succesul rãsunãtor pe care l-a avut Poziṭia Copilului, declaraṭiile oficialilor strãini au început sã aparã. Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, a declarat:

„Sunt încântată că organizatorii Berlinalei apreciază aceste filme tot atât de mult ca şi noi. Festivalul este o platformă fantastică pentru cineaștii europeni, precum și pentru programul MEDIA şi sper că această colaborare va continua. Uniunea Europeană oferă o valoare adăugată semnificativă prin investiții bine orientate în sectoarele audiovizual și cultural, care contribuie în mod considerabil la dezvoltarea economiei şi la crearea de locuri de muncă. Am convingerea că noul nostru program Europa creativă, care cuprinde programul MEDIA şi programul Cultura actual, va fi în curând aprobat de statele membre și de Parlamentul European. Propunerea noastră prevede un buget de 1,8 miliarde EUR cu o durată de șapte ani pentru Europa creativă. Deşi, per ansamblu, este vorba de o sumă relativ mică, ea va ajuta industria europeană de film să răspundă provocărilor generate de digitalizare și globalizare, promovând în același timp diversitatea culturală și lingvistică.”  (Sursa: Reprezentanṭa Comisiei Europene în România)

 

Comisarul Adroulla Vassiliou le-a transmis regizorului şi echipei ‘cele mai calde felicitări’, adăugând că ‘România are o bogată tradiţie de a realiza filme fascinante şi de neuitat’. ‘Acest film este de cea mai înaltă clasă şi succesul lui Călin Peter Netzer este binemeritat. Sper ca filmul să se bucure de succes pe plan global’, a menţionat comisarul european. (Sursa: Agerpres)

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.