Compania „Passe Partout Dan Puric” invită bucureştenii la teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/compania-passe-partout-dan-puric-invita-bucurestenii-la-teatru/

Compania de teatru „Passe Partout Dan Puric” îi invită în weekend-ul următor pe amatorii de teatru la două spectacole de pantomimă – „Necuvinte” în regia lui Adrian Nour şi „Cherchez la femme” în regia lui Petrică Voicu.  Spectacolul „Necuvinte”, o creaţie totală a regizorului Adrian Nour, care este şi autorul scenariului şi a coloanei sonore, […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Compania de teatru „Passe Partout Dan Puric” îi invită în weekend-ul următor pe amatorii de teatru la două spectacole de pantomimă – „Necuvinte” în regia lui Adrian Nour şi „Cherchez la femme” în regia lui Petrică Voicu.

 Spectacolul „Necuvinte”, o creaţie totală a regizorului Adrian Nour, care este şi autorul scenariului şi a coloanei sonore, care a avut premiera în februarie 2011, va fi prezentat pe scena Sălii Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani sâmbătă, de la ora 19,00. Din distribuţie vor face parte Adrian Nour, Ana Pepine, Toni Dumitrescu şi Vadim Rusu.

„Cherchez la femme!” se identifică cu stilul deja consacrat al şcolii lui Dan Puric, însă Petrică Voicu, regizorul spectacol, şi-a găsit, după mulţi ani de lucru, propria cale de expresie, se arată pe site-ul teatrului. Coregrafia piesei, care a avut premiera în februarie 2012, poartă semnătura Nadejdei Dimitriu, iar costumele şi scenografie au fost create de Alina Crăciun şi Anca Cernea. În distribuţie vor putea fi regăsiţi Petrică Voicu, Elena Rusu, Diana Vladu, Emanuela Fazekaş, Vadim Rusu şi Sebastian Petrovici.

Tichetele pentru ambele spectacole pot fi achiziţionate la sumele de 30 şi 25 de lei şi, respectiv, 20 de lei pentru studenţi.

Sursa: Agerpres

27
/02
/14

Februarie 2014. Zi frumoasă de iarnă nedefinită. Pași adunându-se în sala ce avea să devină pentru aproape două zile cuib de gânduri și rânduri. Și muzică plină de tumult, pasiune și îndemn către meditație. Întrebări și lacrimi.

27
/02
/14

Iris Spiridon mai scoate o piesă de excepție din cufărul cu păpuși vechi. Spectatorii pătrund ȋn sală ca printr-o oglindă fermecată, ȋn toiul unei ședințe de spiritism. Trei tinere ȋn rochii negre invocă spiritul uneia dintre cele mai controversate figuri feminine ale secolului XX.

27
/02
/14

Consilierii generali ai Capitalei vor discută un proiect de hotărâre privind depunerea candidaturii Municipiului Bucuresti la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Ultimul oraş din România ales Capitală Culturală Europeană a fost Sibiu, în 2007.

27
/02
/14

Prestez servicii artistice“ nu este doar un spectacol de teatru liber. Nu se joacă doar pe scenă și categoric o să te implici – involuntar – în desfășurarea lui, ajungând să faci parte din distribuție. Totul debutează abstract; regizorul anunță că spectacolul ce trebuia prezentat nu se va ține și cu scuzele de rigoare ne […]

26
/02
/14

Universitatea de Arte "George Enescu" şi Colegiul National de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi au încheiat editţia a XVI a a Colocviului Naţional de Muzicologie, eveniment ce a avut ca tematică Arta sonoră şi interdisciplinaritatea.

26
/02
/14

Joi, 27 februarie, Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment de amploare din acest an. De Dragobete, Concertul „Ţi-am dat un inel” susţinut de celebra formaţie Holograf este cadoul pe care Primăria Sectorului 3 îl face cuplurilor care s-au căsătorit în anul 2013, la Casa de Căsătorii a Sectorului 3.

26
/02
/14

Chitaristul spaniol Paco de Lucia, unul dintre cei mai renumiţi chitarişti flamenco, a murit în Mexic, în urma unei crize cardiace. Decesul chitaristului reprezintă "o pierdere ireparabilă pentru lumea culturală, pentru Andaluzia", a declarat primarul din Algeciras, Jose Ignacio Landaluce.

26
/02
/14

Sunt tare interesată de procesul creației artistice, de cum se construiește un spectacol, de variațiunile prin care trec actorii până la conturarea personajelor, și mai ales de fermitatea și flexibilitatea unui regizor, fiindcă ei sunt cei responsabili de tot ce vedem pe scenă sau în afara ei, după caz.

26
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 26 februarie a încetat din viaţă Nicolae Tonitza, unul dintre cei mai importanţi pictori români, membru reprezentantiv al expresionismului şi postimpresionismului? La sfârşitul lui 2011, pictura acestuia, "În iatac" a fost adjudecată la preţul de 290.000 de euro, nou record la acea vreme pentru piaţa româneasca de artă. Recordul a fost doborât anul trecut, când tabloul "Două fete" realizat de Ştefan Luchian a fost vândut cu suma de 300.000 de euro.

26
/02
/14

Nu-mi place textul piesei „Cui i-e frică de Virginia Woolf?“. Am acest drept. Fără să fiu radical: nu cunosc nuanță în inviolabilitatea acestui drept. Ştiu că acest text face figură de capodoperă şi ştiu şi de ce.

26
/02
/14

S-a născut pe 26 februarie 1940, la Bucureşti. A fost fratele mijlociu din Fraţii Karamazov, a fost Claudiu din Hamlet sau Lopahin din Livada de vişini. Alexandru Repan mărturiseşte că hobby-ul său e teatrul, iar meseria sa e viaţa.

26
/02
/14

Instituto Cervantes, cu sprijinul Ambasadei Argentinei şi în parteneriat cu ArCuB, organizează pe 9 martie, de la ora 20.00, o incursiune muzicală în istoria tangoului, printr-un recital de pian şi chitară susţinut de argentinianul Mariano Castro, membru al trupei Narcotango, nominalizat de două ori la Premille Grammy pentru cel mai bun disc.